Bildjournalistik GR (A), Att berätta med bilder, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Bildjournalistik GR (A), Att berätta med bilder, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag heter Terje Lindblom och är ansvarig lärare för kursen.
Jag hoppas att du känner dig peppad på att skaffa dig färdigheter i att skapa berättelser med hjälp av bilder.
Under de kommande 10 veckorna, från och med kursens start i höst, kommer du att få göra flera övningsuppgifter för att du på bästa sätt efter kursens slut ska kunna visuellt kommunicera med hjälp av bild.

  • Kurskod: BJ022G
  • Anmälningskod: I2141
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2020-11-08

Kursen startar i veckan 36 på måndag den 31/8. Då öppnar vårt digitala "klassrum" på Mittuniversitetets lärplattform Moodle där du kan surfa in och börja kursen och hålla kontakten med mig och med andra studenter.
Det är viktigt att du först skaffar dig ett studentkonto som du behöver för logga in till hemsidan.
Nedan ser du informationen om hur du skaffar dig ett sådant konto.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Upplägget är nämligen så att du och alla andra som studerar i kursen kommer behöva göra en fotouppgift per varje vecka som du ska skicka in på Moodle. Inför varje uppgift kommer du kunna titta på videoföreläsningar som jag spelat in och som dels beskriver uppgifterna dels tipsar om vad du kan tänka på kring uppgifterna och som ger exempel på hur andra fotografer har skapat berättande bilder, i linje med uppgifterna.

Dessutom kommer du att bli indelad i mindre studiegrupper tillsammans med andra studenter som går kursen. I dessa grupper ska ni prata om era bilder och dela med er av era erfarenheter och reflektioner kring uppgifterna. Med andra ord, kommer du få hjälp med att bli bättre på att kommunicera i bilder genom att förstå hur andra människor ser på dina bilder och genom att ni stödjer och ger varandra feedback i den kreativa processen.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag hoppas verkligen att du kommer att trivas och ser fram emot ditt deltagande i kursen.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetTerje Lindblom
Kursansvarig lärare