Engelska AV, Litteraturteori I, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Engelska AV, Litteraturteori I, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Den här kursen ger dig en allmän introduktion till angloamerikansk litterär modernism och vi kommer även allt att fokusera på vissa stilistiska och formella litterära aspekter av litteratur som konventionellt associeras med modernistisk och/eller postmodernistisk litteratur.

  • Kurskod: EN009A
  • Anmälningskod: M3141
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-10-05 - 2020-11-08

Kursen löper över 5 veckor mellan vecka 41 och vecka 44. Eftersom det är en heltids-distanskurs distanskurs kommer all information du behöver rörande kursens upplägg, t.ex. instuderingsuppgifter och/ eller examinationer att finns tillgänglig på Moodle.

Further information can be found on the subject's welcome message page:.

You can find the document here:

https://miun.box.com/s/exzijtorq9

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X505QZ4701vQQX2Z1775Y04y15Y7Y9Q9w8Y898.html. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Då kursen bara är 5 veckor lång är studietakten relativt högt med inlämningar varje vecka. Detta innebär att du behöver planera dina studier väl (se nedan), men det är även en viktig anledning att säkerställa att du har tillgång till all kurslitteratur innan kursen börjar.

Viktigt att veta:

Börja med att läsa igenom studieguiden och fortsätt sedan med den information som finns samlad i dokumenten ’Sub-Module’ 1–5 (kursen innehåller 5 skriftliga inlämningsuppgifter). Fortsätt sedan genom att läsa instruktionerna för varje inlämningsuppgift. I studieguiden finns det även en länk till kursplanen. Se till att du läser den också. Genom att läsa igenom alla dessa dokument får du en bättre uppfattning om hur du ska planera din tid och lägga upp dina studier i kursen.

Utöver att lämna in de skriftliga uppgifterna förväntas du delta i ett antal gruppdiskussioner. För varje skriftlig uppgift finns det även ett diskussionsforum on-line, där du förväntas posta kommentarer om de texter vi studerar samt även svara på andra studenters kommentarer. Dessa diskussioner är inte schemalagda utan det går bra att gå in i diskussionsforumet när som helst. Notera dock att alla bidrag måste postas i anslutning till den aktuella skriftliga uppgift som diskussionen berör. Detta är viktigt: gruppdiskussionerna ersätter seminarierna. Du kan därför inte vänta till kursens sista dag med att posta dina egna kommentarer eller kommentera på andras inlägg.

Påminnelse: innan kursen börjar ber vi dig säkerställa att du har tillgång både till de skönlitterära texter och till övrig kurslitteratur som står på litteraturlistan. Det brukar gå att få tag på böckerna via biblioteket, annars se till att beställa från en bokhandel på nätet.


Obligatorisk KURSLITTERATUR (viktigt att säkerställa att du har tillgång till alla dessa böcker):

• Atkinson, Kate. Behind the Scenes at the Museum. 1995. London: Transworld Publishers, 1998.

• Beckett, Samuel. Waiting for Godot. 1953. New York: Grove Press, 1994.

• William Faulkner. The Sound and the Fury. 1929. New York: Random House, 1995.

• Wolf, Virginia. Mrs Dalloway. 1925. Oxford: Oxford University Press, 2008.

• Tew, Philip and Alex Murray. The Modernism Handbook. London: Continuum, 2009.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Har du frågor så går det bra att kontakta mig genom ett mail (se nedan).

Varmt välkommen till kursen.

Vänliga hälsningar,

Charlotta P. Einarsson

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetCharlotta Palmstierna Einarsson
Senior Lecturer in English Literature