Genusvetenskap GR (A), Normkritik som teori och praktik, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Genusvetenskap GR (A), Normkritik som teori och praktik, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Denna kurs vänder sig till dig som i din vardag interagerar med olika typer av människor och vill vässa din förmåga att agera inkluderande - och till dig som är nyfiken på vad normkritik är, varifrån begreppet kommer och hur det kan användas. I kursen kommer du få både teoretiska och praktiska verktyg för att analysera hur normativitet kan fungera uteslutande i olika sammanhang.

  • Kurskod: GE017G
  • Anmälningskod: M7161
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2021-01-17

31 augusti börjar kursen och då får ni tillgång till kursplatformen på Moodle som utgör navet i denna kurs. Där hittar ni all information om upplägg, litteratur och uppgifter samt relevant material i övrigt. Där finns också möjlighet att chatta med andra studenter, ställa frågor till oss lärare och ta del av extramaterial.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Kursinformation

Detta är en distanskurs på halvfart helt utan fysiska träffar och fasta tider (utöver inlämningsdeadlines). Det innebär en stor flexibilitet för dig som student, men också ett avsevärt större mått av självständighet och ansvar. Att kursen går på halvfart innebär att det är beräknat att en behöver lägga ner 20 timmar i veckan på kursen.

Kursen är indelat i två delkurser på 7,5 hp vardera. I den första delkursen 'Normkritik som teori' fokuserar vi på det normkritiska tankesättet och dets grund i genusvetenskaplig teori och radikal kritisk pedagogik. I den andra delkursen 'Normkritik som praktik' ligger fokus på hur en kan göra interventioner i olika sammanhang och på tankesättet bakom praktiska övningar.

Delkurserna består av föreläsningar, läsning av kurslitteratur och tre mindre inlämningar.

Kursen börjar med en reflektionsuppgift som också fungerar som ett sätt för oss lärare att få koll på vilka studenter som är aktiva på kursen, så det är viktigt att ni lämnar in den i tid - senast 13e september!

Kolla i övrigt in schemat för information om deadlines för de olika uppgifterna.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser mycket fram emot att få diskutera och vrida och vända på begrepp och förhållningssätt tillsammans med er!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLovise Haj Brade
Hör gärna av er om ni har frågor inför kursstart (men ha lite tålamod - det är ju semestertider)

Lovise Haj Brade (kursansvarig): lovise.hajbrade@miun.se
Anna Olovsdotter Lööv: anna.olovsdotterloov@miun.se