Omvårdnad GR (A), Omvårdnadens kunskapsområde, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Omvårdnad GR (A), Omvårdnadens kunskapsområde, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Petra Agnholm Sergel heter jag och är ansvarig för Din första kurs i sjuksköterskeutbildningen. Du kan alltid ta kontakt med mig om Du har några funderingar som berör kursen OM083G Omvårdnad GR(A) Omvårdnadens kunskapsområde 7,5 hp

  • Kurskod: OM083G
  • Anmälningskod: O4291
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2020-10-04

Du är välkommen till programstart måndag den 31 augusti, Campus Östersund, lokal O212. OBS tiden för programstart kan bli när som helst under dagen mellan kl 08.00-16.00. Programstarten anpassas utifrån covid-19, vilket innebär att Du får en tid när just Din grupp ska vara på plats. Den 20 augusti kan du ladda hem en ny version av välkomstbrevet där exakt tid kommer stå.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5079Z4706vQQ7wZ1Q83Y00yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Din utbildning till sjuksköterska är på heltid, och varvas under tre år mellan teori och praktik. Det innebär att Du måste bo på plats för att kunna ta del av Din utbildning på ett bra sätt. Din första kurs i utbildningen sker i Östersund.

Den första kursen Du ska läsa heter; OM083G Omvårdnad GR(A) Omvårdnadens kunskapsområde 7,5 hp
Du kan hitta kursens kursplan genom denna länk; https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=23898

Det är viktigt att Du alltid förbereder Dig inför kursstart och inför alla moment som ingår i en kurs. Det innebär att Du kommer lära dig mer då och kunna fråga och vara aktiv under kursen på ett mycket bra sätt för Ditt lärande. Det gör du genom att ta del av kursens plan för innehåll, det vill säga kursplanen. I kursplanen står alltid vad Du ska kunna när kursen är slut och i vilken litteratur Du hittar det Du ska lära dig.Det är viktigt att Du även nu inför kursstart beställer hem den kurslitteratur Du behöver, så Du har tillgång till böckerna redan från dag 1.

Den kurslitteraturen som Du har i första kursen kommer Du ha med Dig genom utbildningen och är kurslitteratur Du bör köpa, eller om Du kan få tillgång till den på nätet. Det är viktigt att ha litteraturen lätt tillhands under hela Din utbildning när Du behöver den för att kunna ta del av Din utbildning på bästa sätt.

Höstterminen 2020 kommer vara covid-19 anpassad. Det innebär för Dig att all undervisning kommer ske via internet. Visa delar sker dock på campus, så Du bör vara på plats i Östersund för att kunna ta del av din utbildning hela tiden. Examinationer, seminarium kan också komma ges via internet. Det är viktigt att du har tillgång till stabilt nätverk (som du brukar kunna använda utan att internet kopplas ner), en bra dator, webkamera (som sitter i datorn eller en som du sätter på datorn), och ett bra headset (så du kan prata med dina kurskamrater och även hör dina kurskamrater/föreläsaren bra). Programmet som föreläsningar/examinationer ofta sker via heter zoom. Det som krävs av dig är att du laddar hem Zoom till din dator. Varje tillfälle som sker via internet via Zoom, kommer ha en länk att trycka på, och ibland även en kod som du fått del av via kursen. Det brukar gå smidigt att ansluta, precis på samma sätt som när Du ansluter till annat chatrum via nätet.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att du ska trivas i Östersund och ta del av allt Östersund har att erbjuda! Gå gärna in på https://visitostersund.se/ och se allt Östersund har att erbjuda. Njut av Din tid som student, hitta studiekamrater att plugga med, ta del av vad studentkåren har att erbjuda och njut av Din tid här. Vi är väldigt glada att just Du vill bli sjuksköterska och ska nu gå första kursen här med oss! Väl

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetPetra Agnholm Sergel
Petra Agnholm Sergel
Universitetsadjunkt/anestesisjuksköterska

MITTUNIVERSITETET
Institutionen Omvårdnad
Campus Östersund
Rum:K351
Telefon: 010-142 84 16
E-post: petra.agnholmsergel@miun.se


Information om hur Mittuniversitetet behandlar personuppgifter: www.miun.se/personuppgifter