Pedagogik GR (A), Specialpedagogik i förskola och skola, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Pedagogik GR (A), Specialpedagogik i förskola och skola, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Välkommen!

  • Kurskod: PE209G
  • Anmälningskod: T2073
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2021-01-17

Kursen i höst är förlagd till nätdistans. Kursen startar fredag 28/8 kl 17.00-20.30 och lördag 29/8, 10.00-15.00 Tillfällena är under veckosluten v. 35, 39, 45 och 49. Kursen går i distansform med träffar via Zoom.Då kursen ges via nätdistans krävs att du har bra internetuppkoppling.Tillfällena på nätdistans är obligatoriska då de har ett varierat innehåll med ex.föreläsningar och examinationer.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5039Z4705vQQ7wZ1Q83Y07yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Mellan träffarna arbetar du hemma i med olika aktiviteter och kommunicerar via vår Internet plattform;Moodle.I kursen arbetar vi med aktionslärande.Det innebär att du som arbetar ska välja ett fall/fördjupning/utvecklingsområde som du vill arbeta med under hela kursens gång.Det är bra om du redan till första tillfället har en idé om vad du kan arbeta med.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Innan första kurstillfället vill vi att ni läser Lundqvist, J, (2018) Tidiga insatser och barns utbildningsvägar samt lyssnar på Sommarprogrammet med Morgan Alling 25/7 2009. Det hittar ni på sverigesradio.se.

Varmt välkommna!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMaria Mattsson
Om du inte avser att gå kursen är det viktigt att du går in och tackar nej utifrån det antagningsbesked du fått.På så sätt erbjuds din plats en student som står som reserv. Meddela också vår kursadministratör gunilla.lindgren@miun.se. Det underlättar vår planering av kursen.Du kan också meddela kursansvarig.