VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Religionsvetenskap AV, 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada över att du har valt att läsa magisterkursen i religionsvetenskap hos oss! Vi vinnlägger oss om att stimulera våra studenter att gå långt inom religionsvetenskapen. Därför uppmuntrar vi studenterna att delta vid internationella konferenser och skriva forskningsartiklar som baseras på uppsatserna och därmed meritera sig över det vanliga. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss!

  • Kurskod: RK001A
  • Anmälningskod: M3471
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2021-01-17

Kursens första starttillfälle är 31 augusti 09:15-10:45 i följande zoomrum
https://miun-se.zoom.us/j/7262270021

I allmänhet hålls ett seminarium per vecka under de två första delkurserna. Därefter ungefär ett seminarium varannan vecka. Dessutom förväntas studenterna medverka i vårt högre seminarium som är webbaserat. Då allt är webbaserat påverkas inte kursens upplägg av COVID19.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Kursen syftar till att ge dig fördjupning och specialisering så att du under vårterminen ska kunna skriva en bra uppsats, eller om du inte gör det få specialistkunskap inom ett område som intresserar dig. Efter de första två delkurserna läser du två skräddarsydda kurser som utformas i samråd med handledaren. Men även under dessa kurser hålls seminarier som ska ge breddning och förtrogenhet med ett vetenskapligt arbetssätt.
Samtliga föreläsningar spelas in och läggs ut i mp3-format. Det gör att vi kan lägga mer tid på seminarier och på annan kontakt med er studenter. Eftersom seminarierna är viktiga är det viktigt att registrera sig så snart som möjligt för att inte komma efter.

På lärplattformen Moodle hittar du sådant som du behöver för att gå kursen. Här lägger vi ut föreläsningar, dokument och annat kursmaterial. Via Moodle skickar vi meddelanden till din miun-mejladress så det är viktigt att du använder den. Via Moodle tar du även del av våra nyhetsmeddelanden. Moodle når du via studentportalen. Det är viktigt att du kontinuerligt går in på Moodle för att ta del av nytillkommen information under kursens gång.
Vi kommer att bygga upp en god vetenskaplig arbetsmiljö och för det är våra seminarier oerhört viktiga.

För dig som läser på distans använder vi ett system som heter Zoom för seminarier. Länken till våra virtuella rum där finner du också i lärplattformen. Där kan man samtala om man har ett headset med mikrofon och hörlurar. Det är särskilt viktigt med hörlurar, eftersom ljudet från seminariet annars ”ekar” när din mikrofon är påkopplad. Det är också trevligt med webkamera, men inte ett krav för att få delta i seminarierna.

Läser du helfart (100%) så innebär det att vi förväntar oss att du har möjlighet att delta dagtid och att du kan lägga 40 timmar i veckan på dina studier.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång, hjärtligt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJörgen Magnusson
Kursansvarig