VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Religionsvetenskap GR (C), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du har valt att studera världens religioner hos oss! I nuläget ger vi kurser från A- till magisternivå, men siktet är inställt på att starta forskarutbildning i framtiden. Vi strävar efter att du ska stimuleras genom dina studier oavsett hur erfaren du är. Hoppas att du kommer att trivas!

  • Kurskod: RK006G
  • Anmälningskod: M3551
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2021-01-17

Kursens första tillfälle är 31/8 kl 10-11 i Zoom (https://miun-se.zoom.us/j/311149354). Läs gärna igenom informationen och studiehandledningen i kursrummet i Moodle innan introduktionstillfället.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5059Z6709vQQ7wZ1Q88Y09yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Kursinformation

På lärplattformen Moodle hittar du material och information du behöver för att gå kursen. Här lägger vi tex ut föreläsningar, dokument och annat kursmaterial. Via Moodle skickar vi meddelanden till din miun-mejladress så det är viktigt att du använder den. Du skickar också frågor till lärarna via Moodle samt tar del av våra nyhetsmeddelanden.

Undervisningen hålls i plattformen Zoom där du deltar med ett headset, dvs med mikrofon och hörlurar. Det är också trevligt med webbkamera, men inte ett krav för att få delta i seminarierna. Du behöver också en någorlunda snabb uppkoppling. Många mobila bredband brukar vara för långsamma. Länkar till undervisningsrummen i Zoom finns i ditt schema i Time-edit (se länk ovan). Guider till våra digitala resurser hittar du på studentwebben: https://www.miun.se/student/

Du kommer kontinuerligt att få skriftliga och muntliga uppgifter som du arbetar med självständigt.

Delkurs 1 består av seminarier en gång i veckan och två inlämningsuppgifter.

Delkurs 2 är en litteraturkurs kopplad till ditt uppsatsämne, denna läggs upp i samarbete med din handledare och är en självstudiekurs som examineras av handledaren.

Delkurs 3 kommer att löpa hela terminen med seminarier och gruppövningar kring uppsatsskrivande. På så sätt är du väl förberedd när själva skrivarbetet tar vid efter delkurs 2.

Läser du helfart (100%) så innebär det att vi förväntar oss att du har möjlighet att delta dagtid och att du kan lägga 40 timmar i veckan på dina studier.

Det är mycket viktigt att du införskaffar kurslitteraturen i god tid till kursstart. Kurslitteraturen hittar du i kursplanen som finns i länken i början av detta brev. Viss litteratur finns att tillgå via miuns e-bok resurs och behöver alltså inte köpas in.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång, hjärtligt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnna-Pya Sjödin
Kursansvarig