VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Statsvetenskap GR (C), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som är kursansvarig för hela C-kursen heter John Högström och är docent i statsvetenskap. Jag kommer även att vara en av lärarna på de olika delkurserna.

  • Kurskod: SK026G
  • Anmälningskod: M4161
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2021-06-06

Terminen startar den 31 augusti och en introduktionsföreläsning till den första delen av delkursen statsvetenskaplig teori finns då tillgänglig i lärplattformen Moodle. Kursansvarig för den första delkursen är Bo Svensson (bo.svensson@miun.se) så kontakta gärna honom om ni har några frågor om den inledande delkursen.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Kursinformation

Ett flertal seminarier kommer att genomföras och dessa kommer att ske via Zoom. Det första seminariet sker den 10 september (17.30-20.30). Mer information om seminarierna kommer att finnas tillgänglig i Moodle vid kursstart.

5-6 november sker campusförlagd undervisning i Östersund (obligatorisk närvaro). Dock bör det nämnas att om den Corona (Covid-19) anpassade utbildningen som för närvarande gäller vid Mittuniversitetet även kommer att gälla under höstterminen (2020) kommer vi att ställa in den första obligatoriska träffen i Östersund och i stället använda oss av digitala lösningar som exempelvis Zoom. Naturligtvis återkommer vi med besked om detta så fort universitetets ledning har tagit beslut i frågan.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Ser framemot delkursen!

Trevlig sommar!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJohn Högström
Kursansvarig