Sociologi GR (A), Social nätverksanalys I, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Sociologi GR (A), Social nätverksanalys I, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi ser fram emot att du läser denna kurs hos oss! Vi som håller kursen heter Evangelia Petridou och Jörgen Sparf och är samhällsvetenskapliga forskare inom Mittuniversitetets Risk- och krisforskningscentrum. I höst ges den här kursen på engelska, men du väljer själv om du vill kommunicera och göra examinationer på svenska eller engelska.

  • Kurskod: SO106G
  • Anmälningskod: M7201
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Kursperiod: 2020-08-31 - 2021-01-17

Kursen startar den 31 augusti och är helt webbaserad. All kommunikation sker via kursplattformen i Moodle som du får tillgång till efter att du registrerat dig på kursen. Observera att det obligatorisk inlämningsuppgift ska göras under kursens första dagar.

Vid problem med åtkomst till kursrummet, vänligen kontakta IT helpdesk på helpdesk@miun.se.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Kursinformation

Kursen har inga träffar. Information om examinationsuppgifter och deadlines för dessa finns på Moodle.

Allt kursmaterial, filmade föreläsningar, föreläsningsbilder med mera finns i kursrummet på Moodle, som du kommer åt efter registrering på kursen. Materialet finns tillgängligt redan från kursstart. Börja med att läsa igenom studiehandledningen i pdf-format (som heter "Policy Statement"). I det står all viktig information om kursen såsom läsanvisningar, betygssättning och datum för examinationer.

Kursen är upplagd i studieblock om 2–3 veckor som avslutas med en mindre examination. Kursen avslutas med en större examinationsuppgift som omfattar all kurslitteratur. Examinationerna är låsta till vissa tider som följer studieblocken, utöver det kan du välja själv hur du vill lägga upp dina studier. Observera att den första examinationen ska göras inom ett par veckor från kursstart.

I kursen kommer vi att använda programvara för social nätverksanalys. Du behöver därför ha rättigheter att ladda ner och installera mjukvaran på din dator. Vi som håller i kursen kan inte ge teknisk support för detta, men nedladdningen och installationen brukar vara lätt att göra och det finns bra instruktioner på webben.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Hoppas att du kommer att finna kursen intressant och givande!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJörgen Sparf
Jörgen Sparf