Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker, 60 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kurspaketet Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker, 60 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag heter Mattias Vesslgård och är programansvarig för journalistutbildningen. Jag ser fram emot att få vara en av många lärare som utbildar dig till en modern och kompetent journalist.

Måndag den 23 augusti kör vi igång med upprop! Vi gör det i ZOOM kl 13.00.
Här hittar du mötet: https://miun-se.zoom.us/j/64363636780?pwd=NGtORUorb3dzVzFkRDdTT3FIMW5Zdz09
Meeting ID: 643 6363 6780
Passcode: 391642
One tap mobile
+46850500828,,64363636780#,,,,*391642# Sweden

Om du vill behålla din plats, men är förhindrad att närvara måste du meddela kerstin.nystrom@miun.se

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ01Z9571Y0ZyQ004795Y65Q5.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

På grund av den rådande Coronapandemin kommer vissa delar av undervisningen att ske i mindre grupper på campus och vissa delar på distans via det digitala verktyget Zoom. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Måndag 23 augusti upprop kl 13.00 i ZOOM. Om du inte redan har programmet kan du ladda ner det här: https://zoom.us/.
Det kan vara bra att ladda ner och provköra det i din dator eller telefon i god tid innan uppropet.
Onsdag den 25 augusti börjar välkomstveckan. Den är fylld av information om utbildningen och en del sociala aktiviteter i mindre grupper under ledning av studenternas linjeförening JFS.

Aktuell litteratur för första kursen står i kursplanen som du hittar på www.miun.se/kursplaner. För att hitta rätt kurs skriver du in kurskoden JO075G i sökfältet. Det finns ingen bokaffär som säljer kurslitteratur i Sundsvall, så det är en god idé att beställa litteraturen i god tid innan kursstart.

Praktisk information:
För att hålla dig uppdaterad nu under sommaren fram till terminsstart och möta dina framtida studiekamrater på nätet föreslår jag att du går med i Facebookgruppen ”Vi som sökt journalistprogrammet 2021 på Mittuniversitetet” https://www.facebook.com/groups/860197394853372
Där kommer löpande information om välkomstveckans evenemang och mycket annat du behöver veta i väntan på att utbildningen börjar.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs. Observera att du har sökt ett kurspaket och kommer att läsa fler kurser (som bildar paketet) och du måste registrera dig på varje kurs.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Från den 10 augusti kan du nå mig, Mattias Vesslegård, programansvarig för journalistutbildningen på mattias.vesslegard@miun.se eller tel: 076 527 91 57
Kerstin Nyström är fakultetshandläggare och har koll på det mesta om utbildningen: kerstin.nystrom@miun.se eller tel:010-142 88 01. Kerstin når du från 16 augusti.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMattias Vesslegård
Programansvarig