VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kurspaketet Datavetenskap GR (A), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vad roligt att du kommer dela hösten med oss

Det här kurspaketet innehåller fyra stycken 7,5 hp kurser. Första kursen, DV001G Datorer och data från grunden, startar den 30 augusti 2021. Kom ihåg att du måste registrera dig till var och en av kurserna när de startar.

All kursspecifik information kommer att finnas tillgänglig i respektive kursplats i Moodle.

Kursinformation

Kurserna genomförs på helt på distans. Inga träffar är inplanerade. Du genomför inläsning, jobbar med uppgifter och tenterar där du befinner dig. Till din hjälp har du oss lärare, material på kursplatsen i Moodle, diskussionsforum med dina kurskamrater och kurslitteraturen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs. Observera att du har sökt ett kurspaket och kommer att läsa fler kurser (som bildar paketet) och du måste registrera dig på varje kurs.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Att studera på distans ställer stora krav på din disciplin. Det är mycket självständigt arbete och du styr själv över din planering så att du hinner med inläsning och övning mellan inlämningstider för uppgifter. Jag rekommenderar att du inte skjuter på starten utan att du redan nu planerar in god tid för dina studier så att du kan starta när kursen sätter igång.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMartina Granholm