Bildjournalistik GR (A), Att berätta med bilder, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Bildjournalistik GR (A), Att berätta med bilder, 7,5 hp.

Jag heter Terje Lindblom och är kursansvarig bildjournalistiklärare för distanskursen Att berätta med bilder och jag hoppas att du känner dig peppad på att skaffa dig nya kunskaper och färdigheter i att berätta med hjälp av bilder.

  • Kurskod: BJ022G
  • Anmälningskod: I2261
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-01-16

Kursen löper alltså under hela hösten och du läser den på vår digitala lärplattform Moodle. För att komma in där krävs att du registrerar dig och skaffar ett studentkonto, fr o m den 26/8 kan du göra det. Läs steg-för-steg anvisningarna hur du registrerar dig och har du frågor om registrering eller andra administrativa funderingar, kan du maila vår fakultetshandläggare: kerstin.nystrom@miun.se

Kursinformation

Eftersom kursen är på distans finns inga schemalagda tider för ex vis föreläsningar däremot är kursen uppdelad i 10 stycken moment med fotouppgifter som ska lämnas in ungefär varannan vecka. Inför varje uppgift ska du först läsa kurslitteratur, instruktioner och se inspirationsvideos på vår webb. Räkna med att kursen kommer ta ett par timmar i anspråk under varje vecka/helg.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

"En av de bästa kurserna jag gått. Har fungerat riktigt bra med distansundervisning. Pedagogiskt uppbyggd kurs med inspelade filmer varje vecka med läraren och med en verksam fotograf. Bra med uppgifter varje moment där vi studenter fått sett andra studenters bilder och ge varann feedback.", skrev en student som gick förra hösten.
Nu ser jag fram emot ditt aktiva deltagande!

Vi ses!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetTerje Lindblom
Kursansvarig bildjournalistlärare