VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Datateknik GR (A), Java I, 7,5 hp.

Mitt namn är Robert Jonsson och det är jag som är kursens lärare. Jag ser fram emot att få "träffa" dig under hösten. Har du några frågor om kursen innan den startar hör av dig till mig.

  • Kurskod: DT006G
  • Anmälningskod: C4431
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-11-08 - 2022-01-16

Kursen startar måndag den 8 november 2021 i Mittuniversitetets utbildningsplattform Moodle. Kl. 13:00 samma dag håller jag en kursintroduktion där jag går igenom kursens upplägg. Max en timme kommer jag att hålla på. Vi använder Mittuniversitetets kommunikationsplattform Zoom. Mer information om Zoom finner du här: https://www.miun.se/student/studentstod/it-tjanster/zoom/.

Kursinformation

Det här en distanskurs vilket innebär att det inte kommer att förekomma några traditionella föreläsningar. Det kommer inte heller att vara några träffar du måste gå på, utan du kan sitta och läsa kursen var du vill så länge som du har tillgång till Internet och Moodle. Allt kursmaterialet är skrivet på svenska och all handledning i kursen ges också på svenska. Det finns en del länkar till resurser på Internet som kan komma att vara på engelska. All programvara som användas i kursen är öppna, fria och plattformsoberoende. Vilka dessa programvaror är finns specificerat i kursrummet i Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag hälsar dig återigen varmt välkommen till kursen. Har du några frågor om kursen, dess innehåll eller upplägg är det som sagt bara att höra av dig till mig.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetRobert Jonsson
Kursansvarig