Fotografi GR (A), Digital fotografi, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Fotografi GR (A), Digital fotografi, 7,5 hp.

Jag heter Kevin Gater och jag kommer att vara kurssansvarig. Jag kommer ursprungligen från Storbritannien och har undervisat i över 15 år inom bildkonst. När jag inte undervisar är jag involverad i film- och medieproduktion och får värdefulla erfarenheter som jag kommer att överlämna till dig under den här kursen. Kursen ges på engelska men skicka gärna meddelanden på svenska om du föredrar det.

  • Kurskod: FT028G
  • Anmälningskod: E2471
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2021-11-07

Kursen är utformad för att vara så flexibel som möjligt för dig att studera på distans. Det kommer att finnas schemalagda live-tillfällen där du är välkommen att gå med om din tidtabell tillåter det. Live-sessioner spelas in och delas till vår inlärningsplattform, Moodle, så att du kan följa kort efter. Jag välkomnar dig live i början av kursen för att gå igenom Moodle och dina uppgifter.

Kursinformation

Du behöver din egen kamera. Den ska kunna ta bilder i manuellt läge och RAW. För linser kommer en kitlins att göra. Ett stativ är användbart.

För kursen är det nödvändigt att ha tillgång till en dator med kapacitet för fotoredigering. Kontrollera systemets minimikrav för att vara säker på att din dator kan köra programvaran smidigt.

Vi kommer att använda Adobe Photoshop under delar av kursen. Du kan behöva köpa en licens för att använda Photoshop om du inte redan har den. Med studentrabatt är det i skrivande stund cirka 200 kr per månad.

Det är också värt att investera i en extern hårddisk för att lagra media.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag ser fram emot att välkomna dig i början av kursen fram till dess jag önskar dig en glad sommar.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetKevin Gater
Kursansvarig / ämnesansvarig Fotografi