Genusvetenskap GR (A), Introduktion till Genusvetenskap A1, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Genusvetenskap GR (A), Introduktion till Genusvetenskap A1, 15 hp.

Under hösten ska vi samman fördjupa oss i kritiska maktanalyser och feministiska, antirasistiska och aktivistiska strategier för förändring med ett speciellt fokus på queer och *bygd (och: Vi kommer förklara dessa begrepp under kursens gång).

Vi har just gjort om och uppdaterat kursen och ser mycket fram emot att ge den i denna nya form och hoppas att ni också är taggade!

  • Kurskod: GE020G
  • Anmälningskod: M7031
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-01-16

Kursen börjar 30 augusti. Då öppnar vår kurssida på lärplattformen Moodle. Där finns föreläsningar, mappar för inlämningar, möjlighet att ställa frågor osv. Kursen går helt på distans (dvs garanterat pandemisäker!!) och har inte heller några fasta tidpunkter ni ska vara inloggade, men den går i halvfart vilket innebär att ni förväntas lägga 20 timmar/vecka på era studier.

Kursinformation

Kursen är uppdelat i två delkurser (moment) på 7,5 hp vardera. Dessa är i sin tur uppdelade i tre respektive två delmoment. Till varje delmoment knyts en del av kurslitteraturen, en eller flera video-föreläsningar och en skriftlig uppgift. Instruktioner för dessa får ni när kursen börjar, men ni kan redan nu börja leda reda på kurslitteraturen (uppdaterat litteraturlista finns i kursplanen). Under ett av delmomenten på första delkursen ska ni läsa 'Feminism i rörliga bilder' och den tar avstamp i ett gäng lite äldre filmar, som ni, om ni vill, kan försöka titta på inför kursstart.
OBS: Detta är ej obligatoriskt utan bara ett ganska skönt sätt att börja plugga, tänker vi.
Filmarna är: Thelma & Louise, Purpurfärgen (The Color Purple), Tjejen som gjorde lumpen (Private Benjamin), Mitt liv i rosa (Ma vie an rose), Flickorna i Dagenham (Made in Dagenham) och Låt den rätta komma in.

Temat för första delmomentet är Indignation och er första uppgift på kursen blir att skriva en kort presentation av er själva och något ni är indignerade över i samhället/världen i dag. Litteratur för denna uppgift är 'Genusvetenskap, politik och samhällsengagemang' (Werner & Lundberg 2014) som finns online, http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:699967/FULLTEXT01.pdf

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser som sagt mycket fram emot att göra denna kurs tillsammans med er! Välkommen med era frågor och funderingar inför kursstart på mejladresserna nedan. Om någon har särskilda behov eller annat vi behöver känna till i förväg - hör mycket gärna av er!

De bästa hälsningar

Lovise, Anna & Shifte

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLovise Haj Brade
Kursansvarig,
Lektor i genusvetenskap