Kemiteknik GR (B), Biofiberteknologi för processoperatörer, 11 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Kemiteknik GR (B), Biofiberteknologi för processoperatörer, 11 hp.

Kursen ingår i det 2-åriga processoperatörsprogrammet som vi ger i samarbete med Umeå universitet, men det går även utmärkt att läsa kursen som fristående. Jag som är kursansvarig och som undervisar delar av kursen heter Birgitta Engberg. Jag arbetar som universitetslektor och ägnar den största delen av min tid här vid Mittuniversitetet till forskning inom fibermekanik och fiberteknologi.

  • Kurskod: KT026G
  • Anmälningskod: G2471
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2021-10-17

Första tillfället är den 31/8 kl. 10.15 i Zoom. Länk till zoom-rummet och preliminärt schema hittar du här:

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ01Z9273Y0ZyQ003723Y61Q6.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen ges helt på distans. Även projekt, laboration och studiebesök genomförs digitalt iår.
Föreläsningar kommer att ges både i realtid och vara tillgängliga i efterhand. Övningstillfällen är vi diskuterar ämnet och instuderingsfrågor varvas med föreläsningarna. Vi kommer också att ha Quiz-frågor vid dessa övningstillfället - vilket innebär korta delprov för att underlätta inlärningen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Du kan även höra av dig direkt till mig på birgitta.engberg@miun.se eller telefon 072-5818897. Jag är tillbaka från semestern i mitten av augusti.

Varmt välkommen till kursen i Biofiberteknologi!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetBirgitta Engberg
Kursansvarig