Maskinteknik GR (A), Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15,0 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Maskinteknik GR (A), Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15,0 hp.

Vi är mycket glada över att du kommit in på kursen och vi hoppas du ska trivas hos oss.
Här i välkomstbrevet hittar du info om tid för kursstart, schema, registrering, mm. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Om du inte har för avsikt att söka till senare del av programmen Sportteknologi eller Additiv tillverkning behöver du inte gå på de två inledande programintro-passen.

  • Kurskod: MT086G
  • Anmälningskod: H4271
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-01-16

Välkommen till kursintroduktion den 1:a september kl 10.15 i sal Q221 i hus Q på Mittuniversitetets campus i Östersund. Vi kommer informera om kursens upplägg och påbörja introduktion till ämnet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5029Z6802vQQ7wZ1Q97Y05yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling studeras på 50% studietakt från vecka 36, 2021 till vecka 2, 2022. Kursens undervisning består av föreläsningar, övningar, studiebesök och presentationer men innehåller också en hel del självstudier och grupparbete. På följande länk finner du kursplanen med lista på den kurslitteratur du bör införskaffa till kursen.

https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=30588

Kursen ingår som introduktionskurs på två maskintekniska högskoleingenjörsprogram och därför ligger fokus på kommande yrkesroll för studenter som går dessa program.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en inspirerande och lärorik kurs!
Om du har specifika frågor om kursen så får du gärna höra av dig till oss: David Sundström, kursansvarig, david.sundstrom@miun.se och Kajsa Nilsson, lärare, kajsa.nilsson@miun.se.
Välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetDavid Sundström
Kursansvarig - Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling