VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Statsvetenskap GR (C), 30 hp.

Jag som är kursansvarig för kursen heter John Högström och jag arbetar på institutionen för humaniora och samhällsvetenskap vid Mittuniversitetet i Östersund. Lärare på den första delkursen Statsvetenskaplig teori är även Bo Svensson.

  • Kurskod: SK026G
  • Anmälningskod: M4071
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-06-05

Terminen börjar den 30 augusti och vid terminsstart kommer en introduktionsföreläsning till den första delkursen att finnas tillgänglig i kursens lärplattform Moodle.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Under den första delkursen kommer fyra seminarier samt ett slutseminarium att genomföras. Under de fyra första seminarierna seminariebehandlas kurslitteraturen. Det första seminariet genomförs via Zoom den 9 september (17.30-20.30). Den 4 november (med start 12.15) genomförs slutseminariet där ni kommer att opponera på varandras inlämningsuppgifter. Slutseminariet den 4 november var planerat att genomföras på plats i Östersund, men eftersom vi i nuläget inte vet hur pandemin utvecklar sig har vi tagit beslut om att även genomföra seminariet den 4 november digitalt (via Zoom).

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Väl mött via Zoom!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJohn Högström
Docent och meriterad lärare i statsvetenskap