Sociologi GR (A), Risker och kriser i samhället, 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Risker och kriser i samhället, 30 hp.

Vi som anordnar den här kursen ser fram emot att få lära känna dig och att arbeta tillsammans med dig och dina kurskamrater. Sociologi handlar om det mänskliga samhället. Eftersom du är en människa i samhället hoppas och tror vi att du kommer att tycka att ämnet är intressant och utvecklande. Vi tror också att du kommer att få användning av dina nya sociologikunskaper i framtiden.

  • Kurskod: SO103G
  • Anmälningskod: M4351
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-01-16

Det är bra om du har införskaffat kurslitteraturen för moment 1 inför kursstart (se kursplanen för kurslitteratur). Observera att det är boken Sociologi (Giddens & Sutton) från 2021 som gäller.

Kursintroduktion och kursens första föreläsning äger rum tisdag 31 augusti kl.10.15 - 12.00 i sal F214.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ01Z9073Y0ZyQ003703Y62Q6.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

I enlighet med Mittuniversitetets Coronaanpassning så tillhör ni en av de kurser som prioriteras för Campusundervisning. Det innebär att kursen helt kommer att bedrivas som en Campusbaserad kurs: såväl föreläsningar som seminarium kommer att genomföras på plats. Den avslutande tentamen kommer dock att genomföras digitalt i Inspera (även detta i enlighet med Mittuniversitetets Coronaanpassning).

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi i lärarlaget ser fram emot att träffa er i höst!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Kvarnlöf
Vänliga hälsningar
Linda Kvarnlöf
Kursansvarig