Sociologi GR (A), Ledarskaps- och organisationsutveckling, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Ledarskaps- och organisationsutveckling, 15 hp.

Vi som är lärare på kursen hoppas att ni ska finna denna hösttermin givande och intressant tillsammans med oss. Om ni önskar komma i kontakt med oss så är det lättast att göra detta genom det s.k Moodle-rummet som är kursplattformen för kursen. Det är också i Moodle-rummet som ni finner allt material kopplat till kursen.

  • Kurskod: SO107G
  • Anmälningskod: M7361
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-01-16

Kursen startar v. 35. En studiehandledning finner ni i kursrummet för kursen (Moodle), börja med att läsa igenom detta dokument. Det är viktigt att ni i god tid införskaffar er kurslitteraturen. I kursplanen (SO107G HT21) finner ni aktuell litteratur för momenten. Det finns ett flertal SOU:er (Statens offentliga utredningar) i litteraturlistan. Dessa finner ni (gratis) online på regeringen.se.

Kursinformation

Kursens upplägg är flexibelt. Det kommer inte att vara några fysiska träffar under kursen. Föreläsningar kommer att vara inspelade och det som ni behöver förhålla er till är datumen för de olika inlämningarna under kursens gång (se studiehandledning för mer info). Kursen kommer vara indelad i två moment (7,5 HP/moment). I det första momentet kommer ni att läsa in er på olika sociologiska organisationsteorier och vi kommer att diskutera ledarskap och organisationsförändring sett ur lite olika perspektiv. I det andra momentet så får ni utrymme att praktisera det som ni tagit del av under moment 1. Båda momenten avslutas med en skriftlig inlämningsuppgift.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att ni ska finna kursen lärorik och nyttig och vi ser fram emot att få arbeta med er under denna höst, välkomna!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetOlof Oscarsson
Kursansvarig