VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Svenska språket GR (B), 30 hp.

Kursens syfte, innehåll, lärandemål och examinationsformer framgår av kursplanen. En studiehandledning med en detaljerad beskrivning av de olika momenten kommer att finnas på vår kursplattform, Moodle.

  • Kurskod: SV061G
  • Anmälningskod: M2451
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2021-08-30 - 2022-01-16

Kursen startar med en introduktionsträff måndagen den 30 augusti kl. 10.15-12.00 via webben. Alla länkar till våra webbmöten finns i schemat och på vår lärplattform Moodle som du får tillgång till så fort du har registrerat dig som student på Mittuniversitetet.

Kursinformation

Kursen ges på distans med webbmöten och den består av fem olika moment. Varje moment inleds med en lärarledd webbträff varefter studenterna arbetar med litteratur och uppgifter. Lärarplattformen Moodle används för att hålla kontakten mellan lärare och medstudenter. Kursen går på helfart vilket innebär ungefär 40 timmars studier per vecka. Vissa uppgifter kräver arbete i mindre grupper varför det är viktigt att alla kan vara tillgängliga. Observera att obligatorisk närvaro gäller vid examinationsseminarier.

Du är välkommen att lägga upp en personlig presentation i Moodle före vår första träff. Skriv cirka 400 ord och beskriv gärna din utbildnings- och yrkesbakgrund och varför du valt att läsa kursen. Din text kommer att kunna läsas av alla deltagare.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång, varmt välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetElzbieta Strzelecka
kursansvarig Elzbieta Strzelecka, lektor i svenska språket