Ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap GR (A), Naturvetenskap och teknik för grundlärare 4-6, 30 hp | miun.se

Ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap GR (A), Naturvetenskap och teknik för grundlärare 4-6, 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap GR (A), Naturvetenskap och teknik för grundlärare 4-6, 30 hp.

Kursansvarig är Nina Eliasson på avdelningen för matematik och ämnesdidaktik, MOD. Du kommer träffa flera olika lärare under kursen med inriktning på olika ämnen.

  • Kurskod: AM002G
  • Anmälningskod: K2171
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-01-15

Vi träffas första gången måndag 29 /8 kl 10.15 (se schema för lokal).

Studiehandledning kommer finnas på moodle från torsdag v 34.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen går på helfart under höstterminen med inneveckorna 35, 39, 43, 49 och 2. Undervisningen är i regel från 10.15 på måndagen till 12.00 på fredagen. Räkna med undervisning 8.15–17 tisdag-torsdag. Vissa undervisningstillfällen via zoom under övriga veckor kommer att tillkomma.

Ett undantag från övriga inneveckor är vecka 39, då vi kommer bo tre dagar på kursgården Aspnäs ca 2 mil utanför Härnösand och ha övningar och undervisning i fält. Vi har undervisning på Aspnäs tisdag-torsdag (med möjlighet att komma på måndag kväll). Mer information om detta kommer under vecka 35 och i studiehandledningen.

Kursen är indelad i fem tematiska delar som täcker ämnesinnehåll, ämnesdidaktik och styrdokument. Vi har en didaktisk vinkel på alla delar men en av kursdelarna fokuserar särskilt på detta. I varje tematisk del ingår flera examinerande uppgifter (se kursplan). En del av undervisningen samplaneras med lärarprogrammet F-3, kursinnehåll och examinationer anpassas förstås helt efter respektive program.

Inneveckorna brukar vara intensiva. Lärarnas ambition med kursen är att sprida era studentinsatser, era kontakter med oss även över de veckor då vi inte träffas fysiskt. Vi kommer därför ha zoomträffar, avstämningar, uppgifter eller inlämningstillfällen varje vecka under hela kursen.

Det är många examinerade uppgifter under kursen och formerna för dessa kommer variera: skriftligt, muntligt och praktiskt, individuellt och i grupp, via nätet, moodle och vid träffarna. En del av tiden på inneveckorna kommer att upptas av examinationer, vi försöker så mycket som möjligt att göra även dessa till lärtillfällen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen, välkommen till kursen!

Nina Eliasson

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetNina Eliasson
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-05-21