Matematik GR (A), 30 hp | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kurspaketet Matematik GR (A), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi ses för en första introduktion måndag 29 augusti kl. 9.15 via länken https://miun-se.zoom.us/j/68241284900. Mötet är i e-mötesverktyget Zoom, vilket du kan hitta information om på sidan https://miun.se/student/zoom.

Kursinformation

Kurspaketet består av fyra kurser. Under läsperiod 1 går kurserna Envariabelanalys 1 och Linjär algebra på halvfart och samläses helt eller delvis med ingenjörsutbildningarna. I läsperiod 2 går först kursen Envariabelanalys 2 på helfart och därefter Fördjupningskurs i matematik, även den på helfart. Kurserna i läsperiod 2 läses separat av er på A-blocket och samläses alltså inte med andra utbildningar.

När matematikkurserna startar förväntas man ha vissa grundkunskaper. För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna erbjuder vi en preparandkurs som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 16 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen.

Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs för matematik, MA002H, se www.miun.se/sommaren2022_ma002h_K4079. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.

Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs. Observera att du har sökt ett kurspaket och kommer att läsa fler kurser (som bildar paketet) och du måste registrera dig på varje kurs.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier vid Mittuniversitetet och önskar dig varmt välkommen.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMarianne Olsson Lindberg

Sidan uppdaterades 2021-10-22