Brott och straff i svensk politik, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kurspaketet Brott och straff i svensk politik, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Kurspaketet genomförs helt på distans, via plattformen Moodle. Du kommer åt kursernas sida efter att du registrerat dig (se information om hur du registrerar dig längre ner).

På Moodle hittar du en studieguide och en inspelad introduktionsfilm. Vi rekommenderar att ni börjar med att ta del av dessa.

Kursinformation

Kurspaketet består av två kurser, en i kriminologi och en i statsvetenskap. Det gemensamma temat för dem båda är svensk kriminalpolitik. Båda kurserna kommer att ges på kvartsfart, så ni kommer att läsa dem parallellt. Därmed får ni goda möjligheter att studera kurspaketets tema från två vetenskapliga perspektiv.

Kurserna är uppbyggda på inspelade föreläsningar och läsande av litteratur. Examination sker genom deltagande i diskussionsuppgifter, en gruppövning och genom inlämningsuppgifter. Mer information om dessa kommer att finnas på kurspaketets Moodle-sida.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs. Observera att du har sökt ett kurspaket och kommer att läsa fler kurser (som bildar paketet) och du måste registrera dig på varje kurs.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkomna till detta kurspaket!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSofie Blombäck
Kursansvarig (Statsvetenskap)

Sidan uppdaterades 2022-08-12