Datavetenskap GR (B), Programmeringsmetodik II med Java, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Datavetenskap GR (B), Programmeringsmetodik II med Java, 7,5 hp.

Vad roligt att du kommer läsa med oss under hösten. Jag som ansvarar för kursen heter Martina Granholm. Det är jag som håller ihop kursen tillsammans med en handledare.

  • Kurskod: DV012G
  • Anmälningskod: F2161
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-10-30

Kursen går helt på distans med lärplattformen Moodle som gemensam yta. Kursen startar den 29 augusti 2022. Det är viktigt att du kommer igång i tid så att du inte gå miste om viktig inlärningstid.

Kursinformation

Kursen genomförs på helt på distans. Inga träffar är inplanerade. Du genomför inläsning, jobbar igenom laborationsuppgifter och tenterar där du befinner dig. Till din hjälp har du oss lärare, material på kursplatsen i Moodle, diskussionsforum med dina kurskamrater och kurslitteraturen.
Under kursens gång kommer du lösa ett antal uppgifter, genomföra ett mindre projekt och avsluta med att skriva en hemtentamen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Att studera på distans ställer stora krav på din disciplin. Det är mycket självständigt arbete och du styr själv över din planering så att du hinner med inläsning och övning mellan inlämningstider för uppgifter. Jag rekommenderar att du inte skjuter på starten utan att du redan nu planerar in god tid för dina studier så att du kan starta när kursen sätter igång.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMartina Granholm

Sidan uppdaterades 2021-10-30