Företagsekonomi GR (A), Ekonomistyrning för personalvetare, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Företagsekonomi GR (A), Ekonomistyrning för personalvetare, 7,5 hp.

Jag som är kursansvarig heter Marta Lindvert, och jag jobbar som universitetslektor i företagsekonomi vid Mittuniversitetet. Jag kommer, tillsammans med två av mina kollegor, att hålla denna kurs med er. Vi ser fram emot att få gå igenom flera av företagsekonomins viktigaste kärnområden tillsammans med er!

  • Kurskod: FÖ093G
  • Anmälningskod: L4251
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2022-12-11

Kursintroduktion och första föreläsningen ges via Zoom måndagen 7 november kl 10.15-12.00. Länk till Zoom kommer läggas på kurssidan i Moodle, som ni får tillgång till ett par dagar före kursstart (efter kursregistrering).

Ni ska alltså vara uppkopplade var för sig på Zoom - det är ingen lokal bokad på campus för Zoom-föreläsningar.

Första campusföreläsningen blir på tisdag 8 november.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen kommer ges med en blandning av föreläsningar på campus och via Zoom. Vi startar första träffen på Zoom (se ovan), men resten av första kursveckan innehåller föreläsningar på campus.

Undervisningen bygger på två kursböcker och en övningsbok:

1: Den nya ekonomistyrningen. Huvudbok och övningsbok av Ax, C. & Kullvén, H. Den stora tyngdpunkten i kursen ligger på dessa böcker. Det kom ut en 6:e upplaga under 2021, men det går även bra att använda upplaga fem eller kanske till och med upplaga fyra. Redan vid första Zoom-träffen kommer vi gå igenom de första kapitlen i dessa böcker.

2: Redovisning i ett nötskal, av Tagesson, T. & Öhman, P. Denna bok hanterar frågor om externredovisning, och kommer användas vid föreläsningen den 8 november, alltså redan vid andra träffen (som alltså är en campusföreläsning).

Kursen kommer innehålla föreläsningar och en hel del räkneövningar. Kursen avslutas med en skriftlig, individuell salstentamen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Önskar er en fin start på höstterminen, så ses vi i november!

Vänliga hälsningar,

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMarta Lindvert
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-06-12