Företagsekonomi GR (B), Finansiering, 7,5 hp | miun.se

Företagsekonomi GR (B), Finansiering, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Företagsekonomi GR (B), Finansiering, 7,5 hp.

Välkommen till kursen finansiering. Mitt mål är att ge er förståelse om detta spännande ämne samt lära er beräkna värdet på investeringar och finansiella tillgångar. Detta för att bl.a optimera investeringens avkastning vs risk och hjälpa företaget att maximera aktieägarvärdet. Vi kommer även att studera kapitalstrukturer, prissättning av finansiella instrument samt enklare värdering av företag.

  • Kurskod: FÖ096G
  • Anmälningskod: L7011
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-11-06

Det är viktigt att du registrerar dig på kursen i ”Studieuppgifter”. När du gjort det får du tillgång till en kurshemsida i moodle. På kurshemsidan hittar du ytterligare information om kursen, länk till schema, kursmaterial och en översiktlig anvisning innehållande datum för kursstart. Schema kan även sökas via https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/

Kursinformation

På kurshemsidans startsida under ikonen kursinformation hittar du en länk till aktuell kursplan som bland annat beskriver kursens innehåll och lärandemål (kursplanen kan du även söka ut via hemsida www.miun.se/kursplaner, ange FÖ096G samt schema som ger en översiktlig veckoplanering av kursen.

Detta är en distanskurs vilket innebär att ingen undervisning ges i sal på campus. Jag erbjuder istället föreläsningar i zoom och ID för dessa föreläsningar finner Du i kursrum. För att ytterligare hjälpa er med inläsning erbjuder jag läsanvisningar samt PPT och räkneövningar till respektive föreläsning vilka ni finner på kurshemsida, innan föreläsning. Vid vissa - lite svårare - moment kommer jag även att bifoga en berättarröst till PPT. Ni kan lyssna på denna ljudfil genom att ladda ned PPT och dubbelklicka på ikon. Notera att Du finner aktuell zoom adress endast i kursguide i ert kursrum.

Examination:
Kursen examineras dels med en digital tentamen via kurshemsidan i moodle som motsvarar 6,5p och en skriftlig inlämningsuppgift om 1p, vilken Du löser parallellt med föreläsningar. Information om tentamen samt inlämningsuppgift finner Du på kurshemsidan.

Kurslitteratur:
Hillier, D., Ross, S., Westerfield, R., Jeffe, J. & Jordan, B. Corporate Finance, European Edition, senaste upplagan, McGraw-Hill.
Hansson, S, Aktier, optioner, obligationer, senaste upplagan, Studentlitteratur
Övrigt material som ingår på kursen får du tillgång till via kurshemsidan i Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag som undervisar är Mikael Keskitalo vars mål är att erbjuda Dig en uppdaterad finansiell verktygslåda som Du kan använda oavsett vilka utmanande arbetsuppgifter Du möter i näringslivet. Detta för att optimera Din karriär och ”ditt” företags möjligheter att skapa ekonomisk tillväxt. Har Du frågor innan kursstart når Du mig på email, se nedan.

Ni är hjärtligt välkomna!

Mikael Keskitalo

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMikael Keskitalo
Kursansvarig lärare: Mikael Keskitalo
mikael.keskitalo@miun.se

Sidan uppdaterades 2021-10-29