Fotografi GR (A), Fotohistoria, 7,5 hp | miun.se

Fotografi GR (A), Fotohistoria, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Fotografi GR (A), Fotohistoria, 7,5 hp.

Jag heter Lisette Boman och är kursansvarig för kursen.

  • Kurskod: FT026G
  • Anmälningskod: E2051
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-11-06

Vi kör igång redan första veckan! Bekanta dig med distansstudier här redan nu, https://www.miun.se/utbildning/distansutbildning/pluggapadistans/ och med Moodle kursplatformen så snart du får tillgång. (efter registrering).
Schema kommer att vara synlig via Time-edit funktionen närmare kursstart. Obs! förändringar kan tillkomma.

Kursinformation

Fotohistoria täcker över mer än 180 år av tekniska uppfinningar och livlig innovation som har gjort fotografering till en av de mest kraftfulla och utbredda kommunikationsformerna som finns. Distanskursen består av föreläsningar, diskussioner, praktiska arbeten, inlämningsuppgifter och examinationer.

Du kommer att lära dig om de mest inflytelserika rörelserna och fotograferna samt få en chans att "gå i en känd fotografs skor," undersöka deras bakgrund, och göra bilder i deras stil och tillvägagångssätt samtidigt som du lär dig längs vägen. Man härmar inte fotografens bilder, man lär sig om hur de jobbade och vad de hade som drivkraft. Det viktiga är att man lär sig genom fotograferandet - inte att ta fantastiska bilder! Du kommer reflektera kring uppgiften i en skriftlig inlämningsuppgift.

Du behöver inte vara fotograf, eller ha en system-kamera. Vilken kamera som helst, från enkel telefonkamera till DSLR fungerar för uppgifterna. Detaljerna om de betygsatta uppgifterna finns i "kursguiden" som laddas upp i Moodle vilket ni får tillgång till vid kursstart. Kursguiden utgår från ramarna för ”kursplanen”, men har däremot mer detaljerad information om kurshändelserna och uppgifterna. Viss information kopieras direkt från kursplanen.

Det är viktigt att du har tillgång till den obligatoriska kurslitteraturen redan från första dagen. Kurslitteraturen anges i aktuell kursplan. Vissa tittlar är tillgänglig som e-bok via biblioteket (OBS! Man behöver vara registrerade och inloggade för att ha tillgång). Kontakta MIUN bibliotek med eventuella frågor. Begagnade kopior finns ofta att köpa, men tänk på att sidorna och innehåll kan variera om man köper en äldre upplaga.

Kursen är A-nivå, med 50% av heltidshastighet, och helt distans. Du bör planera för ca 20 timmar per vecka till kursarbete, läsning, föreläsningar osv. Vi kommer att använda Moodle-plattformen för kursinformation, inlämning av uppgifter etc. och diskussionsforum. Vi kan träffas för "live" föreläsningar via Zoom. Dessa föreläsningar kommer att spelas in och videorna läggs upp i Moodle-klassrummet för de som inte kan vara med "live". De som deltar i "live"-föreläsningen kan ställa frågor (fråge- och svarsdelen registreras inte). De som har frågor utanför föreläsningarna kan lägga upp dem i vårt Frågor och Svar (QnA)-forum i Moodle. Det finns även förinspelade videoföreläsningar som du är välkommen att titta på så fort du är registrerad och har tillgång till kursen (närmare kursstart).

Angående språk: Kursen kan komma att ges på engelska. Skriftliga examinationer kan lämnas in på Svenska eller Engelska. Lärare kommunicerar både svenska och engelska.

Mer information och detaljer kommer i kursguiden som ni får tillgång till vid kursstart.

Schema finns här närmare kursstart: https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri165607570067QQ50ZZ716002yYW2Q926409509Q6.html

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag önskar er en fin sommar så ses vi till hösten!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLisette Boman
Universitetsadjunkt i fotografi (Kursansvarig)

Sidan uppdaterades 2021-10-29