Fotografi GR (A), Introduktion till fotografisk teori och komposition, 7,5 hp | miun.se

Fotografi GR (A), Introduktion till fotografisk teori och komposition, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Fotografi GR (A), Introduktion till fotografisk teori och komposition, 7,5 hp.

Jag heter Lisette Boman och är kursansvarig för kursen.

  • Kurskod: FT030G
  • Anmälningskod: E2091
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2023-01-15

Bekanta dig med distansundervisning nu, https://www.miun.se/utbildning/distansutbildning/pluggapadistans/ och med Moodle kursplattform så fort du får tillgång (efter registrering). Schema (med reservation för ändringar) finns närmare kursstart här:
https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5009Z7808vQQ7wZ1Q92Y03yY5YQ7.html

Kursinformation

Fotografi har blivit en av de mest kraftfulla och mest utbredda formerna av kommunikation sedan dess formella början på 1830-talet. Syftet med denna kurs är att introducera studenterna till fotografiets visuella språk och relaterade teorier i termer av komposition, estetik, representation, mening och bilden som en enhetlig helhet.

"Visuell läskunnighet" - eller att kunna "läsa" och "skriva" fotografiets språk kommer att vara ett huvudtema under hela kursen. Det kommer vi att göra genom att bryta ner kompositionsregler och visuella tecken, men också genom en introduktion till teorierna och representationsfrågorna relaterade till fotografen, fotografiet och det fotograferade. Detaljerna om de betygsatta uppgifterna laddas upp i "kursguiden" som du kommer åt vid kursstarten i Moodle.

Det är viktigt att du har tillgång till den obligatoriska kurslitteraturen från dag ett. Kurslitteraturen framgår av aktuell kursplan. Vissa titlar finns som e-bok via biblioteket (OBS! Du måste vara registrerad och inloggad för att få tillgång). Kontakta MIUN-biblioteket om du har frågor. Begagnade exemplar finns ofta att köpa, men tänk på att sidorna och innehållet kan variera om du köper en äldre upplaga. Observera att du inte behöver läsa hela böckerna, läsuppgifterna (sidor eller kapitel) kommer att göras tillgängliga vid kursstart.

Kursen är A-nivå, med 50% av heltidshastighet, och helt distans. Du bör planera för ca 20 timmar per vecka till kursarbete, läsning, föreläsningar osv. Vi kommer att använda Moodle-plattformen för kursinformation, inlämning av uppgifter etc och diskussionsforum. Vi träffas för "live" föreläsningar via Zoom. Dessa föreläsningar kommer att spelas in och videorna läggs upp i Moodle-klassrummet för de som väljer att inte delta live. De som deltar i "live"-föreläsningen kan ställa frågor (fråge- och svarsdelen registreras inte). De som har frågor utanför föreläsningarna kan lägga upp dem i vårt Frågor och Svar (QnA)-forum i Moodle. Det finns även förinspelade videoföreläsningar som du är välkommen att titta på så fort du är registrerad och har tillgång till kursen. De visas enligt schemalagd vecka.

Angående språk: Kursen kan ges på engelska och det innebär även kommunikation i Moodle. Skriftliga prov kan lämnas på svenska eller engelska. Lärare kommunicerar både svenska och engelska.

Mer information och detaljer kommer i kursguiden som du får tillgång till vid kursstart.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag önskar er en fin sommar så ses vi till hösten!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLisette Boman
Universitetsadjunkt i fotografi (Kursansvarig)

Sidan uppdaterades 2021-11-01