Genusvetenskap GR (B), Genusvetenskap II, 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Genusvetenskap GR (B), Genusvetenskap II, 30 hp.

B-kursen i genusvetenskap går på halvfart vilket innebär att ni under höstterminen läser moment 1: Feministiska genealogier och moment 2: Teoretisk fördjupning, och under vårterminen läser moment 3: Att göra feministisk forskning och moment 4: Självständigt arbete (b-uppsats). Under kursen kommer ni att få möta flera olika lärare.

  • Kurskod: GE019G
  • Anmälningskod: M7071
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-06-04

Kursen inleds med moment 1: Feministiska genealogier. Detta moment syftar till att fördjupa kunskapen om den vetenskapliga och aktivistiska grunden för dagens genusvetenskap genom studier av framväxten av olika inriktningar inom feministisk teori och aktivism. Momentet inleds med att ni läser Michel Foucaults Sexualitetens historia, band 1: Viljan att veta och sedan utför en forumuppgift.

Kursinformation

Eftersom detta är en distanskurs bygger en stor del av kursen på att ni ägnar tid åt att läsa litteraturen och reflektera över det ni läser. Till er hjälp har ni föreläsningar och uppgifter.

Kursen har inga inplanerade digitala träffar. Som student tar du del av föreläsningar och utför uppgifter när du själv har möjlighet - så länge du håller kursens deadlines. Kursens lärare finns alltid tillgängliga för frågor och funderingar som kan uppkomma under kursens gång.

Vårterminen avslutas med skrivandet av en b-uppsats.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas på ett intressant, spännande och lärorikt år där vi tillsammans vrider och vänder på olika begrepp, utforskar olika spår och tänker nya tankar.

Än en gång: välkommen!

Vänliga hälsningar

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnna Olovsdotter Lööv
Anna Olovsdotter Lööv,
kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-29