Genusvetenskap GR (A), 30 hp | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Genusvetenskap GR (A), 30 hp.

Under hösten ska vi tillsammans fördjupa oss i kritiska maktanalyser och feministiska, antirasistiska och aktivistiska strategier för förändring med ett speciellt fokus på queer och *bygd (och: Vi kommer förklara dessa begrepp under kursens gång).

Vi har nyligen gjort om och uppdaterat kursen och ser mycket fram emot att ge den i denna nya form.
Hoppas att ni också är taggade!

  • Kurskod: GE024G
  • Anmälningskod: M7051
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-06-04

Kursen börjar 29 augusti. Då öppnar vår kurssida på lärplattformen Moodle. På Moodle finns föreläsningar, mappar för inlämningar, möjlighet att ställa frågor osv. Kursen går helt på distans och har inte heller några fasta tidpunkter ni ska vara inloggade, men den går i halvfart vilket innebär att ni förväntas lägga 20 timmar/vecka på era studier

Kursinformation

Kursen är uppdelad i fyra delkurser (moment) på 7,5 hp vardera. Under hösten läser vi två delkurser, dvs 15hp totalt. Dessa är i sin tur uppdelade i tre respektive två delmoment. Till varje delmoment knyts en del av kurslitteraturen, en eller flera videoföreläsningar och en skriftlig uppgift. Instruktioner för dessa får ni när kursen börjar, men ni kan redan nu börja leta reda på kurslitteraturen (litteraturlista finns i kursplanen). Under ett av delmomenten på första delkursen ska ni läsa 'Feminism i rörliga bilder' och den tar avstamp i ett gäng lite äldre filmar, som ni, om ni vill, kan försöka titta på inför kursstart.

OBS: Detta är ej obligatoriskt utan bara ett ganska skönt sätt att börja plugga, tänker vi. Filmerna är: Thelma & Louise, Purpurfärgen (The Color Purple), Tjejen som gjorde lumpen (Private Benjamin), Mitt liv i rosa (Ma vie an rose), Flickorna i Dagenham (Made in Dagenham) och Låt den rätta komma in.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser som sagt väldigt mycket fram emot att göra denna kurs tillsammans med er! Välkommen med era frågor och funderingar inför kursstart på mejladressen nedan. Om någon har särskilda behov eller annat vi behöver känna till i förväg - hör mycket gärna av er!

Bästa hälsningar

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetGreta Bladh
Shifte Mosalli,
Kursansvarig, Doktorand i sociologi

Sidan uppdaterades 2021-10-29