Genusvetenskap GR (A), Urfolksfeminism, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Genusvetenskap GR (A), Urfolksfeminism, 7,5 hp.

Vi är glada att få välkomna er, den första kullen studenter, till denna kurs. Kursen har arbetats fram i samarbete med föreningen Niejda och nu kommer alla ni som är studenter att fortsätta forma kursen tillsammans med Johanna Tjäder som har huvudansvaret för genumförandet av kursen.

  • Kurskod: GE025G
  • Anmälningskod: M7111
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-11-06

Kursen startar 29 augusti 2022 och pågår i 10 veckor. Den sker helt på distans utan några obligatoriska fysiska träffar. Det kan ändå komma att erbjudas live-tillfällen online, men dessa kommer i så fall att streamas, spelas in och göras tillgängliga för alla via kursplattformen Moodle oavsett tid och plats.

Kursinformation

Kursen genomförs med hjälp av kursplattformen Moodle. Där läggs material upp i olika former. Det kan vara texter, föreläsningar, inspelade samtal, filmmaterial mm. Moodle fungerar som en studieguide för kursen där kursens olika delar presenteras. Det är även via Moodle som du kan få kontakt med universitetets personal och med dina kurskamrater. Här kommer du även att kunna göra inlägg, publicera dina texter och föra diskussioner genom forum och chattar.

Böcker och artiklar som ingår i kursen går alltid att få tag på via universitetets bibliotek. Om du är osäker på hur du ska söka är det jättebra att ta kontakt med bibliotekarierna som gärna hjälper till. Böckerna går förstås även att köpa hos de vanligaste nätbokhandlarna. Om du är sugen på att börja läsa direkt så är ett tips att börja läsa introduktionskapitlet i boken "In good relation: History, gender and kinship in indigenous feminsims" som redigerats av Nickel & Fehr 2020.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Buerie heelsegigujmie/med vänliga hälsningar//lärarlaget i genusvetenskap

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAngelika Sjöstedt
Ämnesföreträdare för genusvetenskap

Sidan uppdaterades 2021-10-30