Historia AV, Humanistisk vetenskapsteori, 7,5 hp | miun.se

Historia AV, Humanistisk vetenskapsteori, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Historia AV, Humanistisk vetenskapsteori, 7,5 hp.

Hej!
Vi som undervisar på denna kurs heter Samuel Edquist, Andreas Hellerstedt och Anders E Johansson. Kursen samläses med litteraturvetenskap, som här representeras av Anders. Vi alla ser mycket fram mot detta och hoppas ni ska tycka det blir givande.
För er som går magisterprogrammet, se även https://www.miun.se/grupper/magisterhistoria

  • Kurskod: HI035A
  • Anmälningskod: M2103
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-10-02

Undervisningen äger rum i videokonferensverktyget Zoom. Ni kommer att få länkar till de olika seminarierna senare.

När du har registrerat dig på kursen kommer du att få tillgång till kursens sida på Moodle. Där – liksom på er studentmejl – kommer all upptänklig information att presenteras inför de olika seminarierna m.m.

Se också nedan under "Upplägg" om kurslitteratur och seminariet 2/9!

Kursinformation

Kursen kommer att bestå av fem obligatoriska seminarier, med början fredag den 2 september. Inför seminarierna kommer ni att få uppgifter av olika slag, och det förutsätts att ni har läst bestämda delar av kurslitteraturen till dem. Mer detaljerad information ges på kursplattformen Moodle, som blir tillgänglig när ni registrerats.

Innan kursen bör du ha införskaffat den kurslitteratur som nämns i kursplanen. Var ute i god tid: det kan dröja att få böckerna skickade eller lånade. Under den första kursveckan är det särskilt viktigt att du skaffat Bengt Hanssons bok "Skapa vetande: vetenskapsteori från grunden", eftersom den ska läsas inför seminariet 2/9 (liksom ett par korta texter av Kuhn och Popper som görs tillgängliga i PDF-format före kursstart).

Nina Lykkes bok "Genusforskning" tycks ha blivit slutsåld efter att litteraturlistan fastslagits. Om ni inte får tag på den på bibliotek eller antikvariat, så hänvisar vi er till det danskspråkiga originalet: "Kønsforskning: En guide til feministisk teorie,
metodologie og skrift" (København: Samfundslitteratur, 2008), alternativt till den engelskspråkiga översättningen "Feminist studies: a guide to intersectional theory, methodology and writing" (London: Routledge, 2010). Dessa böcker går att finna på de stora nätbokhandlarna.

Under kursens gång kommer det att ges löpande information på Moodle inför de enskilda seminarierna m.m. Där gör ni normalt sett era inlämningar av examinerande uppgifter m.m. Information kan också komma på de student-mejladresser som ni får er tilldelade (det går att ställa in så att mejl vidarebefordras därifrån till era privata mejladresser).

Håll utkik på Moodle och mejl åtminstone någon gång per dag, ifall det skulle meddelas ändringar eller nyheter.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Hoppas ni ska få utbyte av denna kurs! Och för er som ska läsa hela magisterprogrammet så hoppas vi att den ska ge er en bra grund för de fortsatta studierna!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSamuel Edquist
Samuel Edquist, professor i historia
kurs- och programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-30