Idrottsvetenskap GR (C), Träningslära III - Tillämpad träning för hälsa och prestation, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Idrottsvetenskap GR (C), Träningslära III - Tillämpad träning för hälsa och prestation, 15 hp.

Inom denna kurs kombineras flera olika uppgifter i syfte att dels fördjupa i sig inom vissa områden inom idrottsvetenskap men framförallt att tillämpa teoretiska och tidigare tillägna kunskaper i praktiken. Denna kurs innehåller även er praktiska examination för att erhålla FRISK PT-Licens efter genomförd utbildning.

  • Kurskod: IV062G
  • Anmälningskod: N4291
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2023-01-15

Kursen börjar i början av vecka 45. Vid första tillfället behöves inte några särskilda förberedelser men se till att du har tillgång till kurslitteraturen.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5079Z4708vQQ7wZ1Q92Y06yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen består av tre olika moment. I "Moment 1" fördjupar vi oss inom vissa delar av idrottsvetenskap och undervisningsformerna varierar mellan vanliga föreläsningar, rapportskrivning och att man tillämpar sina kunskaper i en pedagogisk sammanhang i form av en kortare föreläsning som man ska hålla i en grupp.

I "Moment 2" fokuserar vi på idrottsmedicin, framförallt på screening och omhändertagande av idrottsskador och skademekanismer.

"Moment 3" är mer praktisk individuellt. Du kommer att arbeta med två externa kunder där du intervjuar kunderna, genomför en behovsanalys och skapar en träningsplan mot kundens mål. Dessutom kommer du rent praktiskt att träna med kunder över hela kursen (upp till 24 PTh). En kund kommer du få från universitetet och en kund erhåller du på egen hand. Inom detta moment ingår också en praktisk examination som är bedömningsgrund för er FRISK PT-Licens.

Inom denna kurs har du därmed väldigt mycket eget ansvar. Med tanke på att kursen går relativt sent under hösten 2022/början av 2023 så är det bra att du är medveten om att viss Personlig Träning med dina kunder kan förekomma under jul-lovet.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi önskar dig varmt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJonas Falgin
Jonas Falgin
Kursansvarig, Universitetsadjunkt

Sidan uppdaterades 2021-11-01