Kriminologi GR (A), Utvärdering av brottspreventiva insatser, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Kriminologi GR (A), Utvärdering av brottspreventiva insatser, 7,5 hp.

Vi i lärarlaget hälsar dig varmt välkommen och vi hoppas den här kursen ska ge dig en intressant inblick i hur utvärdering av brottspreventiva insatser kan genomföras.

Vi ser fram mot en kunskapsgivande och intressant höst tillsammans med dig!

  • Kurskod: KR048G
  • Anmälningskod: M2041
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-01-15

Kursperioden sträcker sig från vecka 35 till och med vecka 2. Kursen går på kvartsfart vilket motsvarar ungefär 10 timmar per vecka.

Under de veckor som kursen pågår kommer kunskapsinhämtningen att ske genom webbföreläsningar, egen läsning och gemensamma diskussioner på lärplattformen Moodle.

Kursinformation

Kursen du läser är på distans vilket innebär att det inte finns några obligatoriska träffar på Campus Sundsvall. Det egna ansvaret blir därför av största vikt och din egen inlärningsprocess är i fokus. Till din hjälp finns dock lärplattformen Moodle. Där finns material i form av föreläsningar och lästips. Där har du även möjlighet att diskutera kursinnehållet och kurslitteraturen med andra studenter.

Kursen innehåller en teoretisk och en mer praktisk del gällande utvärderingar av brottspreventiva insatser. Den teoretiska delen innefattar forskning kring betydelsen av utvärdering samt rekommendationer för hur utvärderingar ska genomföras. Den mer praktiska delen av kursen innefattar att studenten utifrån de teoretiska kunskaperna i kursen ska kunna ge förslag på en utvärderingsplan för en brottspreventiv insats. Utöver detta innehåller kursen exempel på olika brottspreventiva insatser.

Kurslitteraturen är obligatorisk!

OBS! Kursen genomförs på distans.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Har du frågor eller funderingar? Är det något du saknar eller vill ha hjälp med? Tveka inte att kontakta oss, vi finns här för din skull.

Lycka till med studierna och väl mött på Moodle!
Hälsningar Lärarlaget

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetGustav Grut
Kursansvarig och lärare på kursen Utvärdering av brottspreventiva insatser 7,5 hp

Sidan uppdaterades 2021-10-30