Litteraturvetenskap AV, Humanistisk vetenskapsteori, 7,5 hp | miun.se

Litteraturvetenskap AV, Humanistisk vetenskapsteori, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Litteraturvetenskap AV, Humanistisk vetenskapsteori, 7,5 hp.

Jag, Anders E. Johansson, kommer, tillsammans med historikerna Biörn Tjällén och Samuel Edquist, att vara er lärare på kursen Humanistisk vetenskapsteori, vilken också inleder magisterprogrammet i litteraturvetenskap. Vi ser fram mot att tillsammans fördjupa oss i teorier om hur forskning inom humaniora går till. Har ni funderingar inför kursen får ni gärna höra av er med frågor till mig.

  • Kurskod: LI018A
  • Anmälningskod: M2833
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-10-02

Kursen ni ska läsa är en nätkurs, med obligatoriska online-seminarier via mötesverktyget Zoom. Basen för kursen kommer att utgöras av lärplattformen Moodle. Där kommer ni bland annat att hitta studiehandledning, instruktioner för enskilda uppgifter och forum för diskussioner med era kurskamrater.

Kursinformation

Kursen kommer att bestå av fem obligatoriska seminarier. Det första äger rum fredag den 2/9, 10.15-12, och sedan följande datum samma tid: torsdag 8/9, fredag 16/9, fredag 23/9 och fredag 30/9. Inför seminarierna kommer ni att få uppgifter av olika slag, och det förutsätts att ni har läst bestämda delar av kurslitteraturen till dem. Mer detaljerad information ges på kursplattformen Moodle, som blir tillgänglig när ni registrerats. Innan kursen bör du ha införskaffat den kurslitteratur som nämns i kursplanen. Under den första kursveckan är det särskilt viktigt att du skaffat Bengt Hanssons bok Skapa vetande: vetenskapsteori från grunden, eftersom den ska läsas inför det första seminariet (liksom ett par korta texter av Kuhn och Popper som görs tillgängliga i PDF-format före kursstart).
Nina Lykkes bok "Genusforskning" tycks ha blivit slutsåld efter att litteraturlistan fastslagits. Om ni inte får tag på den på bibliotek eller antikvariat, så hänvisar vi er till det danskspråkiga originalet: "Kønsforskning: En guide til feministisk teorie, metodologie og skrift" (København: Samfundslitteratur, 2008). Den boken kan köpas på nätet.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag ser fram mot en givande höst. Hör, som sagt, gärna av er till mig, tel. 010 142 8326, e-post: anders.e.johansson@miun.se om ni har några frågor gällande kursen. Om inte, så träffas vi till hösten!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnders Johansson
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-30