Medie- och kommunikationsvetenskap AV, Kriskommunikation, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Medie- och kommunikationsvetenskap AV, Kriskommunikation, 15 hp.

Jag heter Kristina Jämtelid och är kursansvarig.

  • Kurskod: MK044A
  • Anmälningskod: I2071
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-01-15

Information som du behöver för att komma igång med dina studier kommer att finnas på lärplattformen Moodle som du hittar här: https://www.miun.se/student/
Du kommer att få tillgång till kursen måndag den 29 augusti förutsatt att du har registrerat dig på kursen. Registrera dig kan du göra från och med torsdag den 25 augusti.

Kursinformation

Kursen ges helt på distans utan fysiska träffar. Vi kommer att ha ett antal liveföreläsningar via videokonferensverktyget Zoom. Dessa försöker vi i så stor utsträckning som möjligt schemalägga sent på eftermiddagen. Föreläsningarna är inte obligatoriska. Vi kommer att spela in dem och publicera i Moodle så att alla har tillgång till dem efteråt.

Schemalänk till datum för inlämningar: https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ71Z9171Y0ZyQ002765Y69Q5.html

Från och med kursstart kommer nödvändig information som rör kursen att kommuniceras i Moodle. Vi kommer att lägga ut ett schema med datum för inlämningar och liveföreläsningar, i övrig studerar du innehållet/delar av kursen som det passar dig. Som sagt, vad du måste förhålla dig till är vissa datum för inlämningsuppgifter och liveföreläsningarna om du planerar att delta i dem.

Aktuell litteratur för kursen står i kursplanen som du hittar på www.miun.se/kursplaner. För att hitta rätt kursplan skriver du in kurskoden MK044A i sökfältet. Mitt råd är att du införskaffar litteraturen i god tid innan kursstart. Alla vetenskapliga artiklar har du tillgång via Mittuniversitets bibliotek. Så snart du registrerar kommer du att ha rätt till att ladda ner artiklar och låna böcker via biblioteket. Här är en direkt länk https://www.miun.se/biblioteket/

Har du frågor om kursen, litteratur osv, kontakta mig, kursansvarig Kristina Jämtelid kristina.jamtelid@miun.se Har du frågor om registrering och andra administrativa saker, vänd dig till vår fakultetshandläggare Kerstin Nyström kerstin.nystrom@miun.se

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Hoppas att du ska trivas hos oss och finna kursen givande!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetKristina Jämtelid
Adjunkt/kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-03-21