Maskinteknik GR (A), Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15,0 hp | miun.se

Maskinteknik GR (A), Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15,0 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Maskinteknik GR (A), Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15,0 hp.

Vi är mycket glada över att du kommit in på kursen och vi hoppas du ska trivas hos oss.
Här i välkomstbrevet hittar du info om tid för kursstart, schema, registrering, mm. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

  • Kurskod: MT086G
  • Anmälningskod: H4101
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-01-15

Välkommen till kursintroduktion den 30 augusti kl 8.15 i sal Q183 i hus Q på Mittuniversitetets campus i Östersund. Vi kommer informera om kursens upplägg och påbörja introduktion till ämnet. Observera att det ligger två tillfällen i schemat för programintroduktion den 29 augusti. Dessa berör inte dig som läser kursen fristående så du behöver inte närvara vid tillfällena den 29 augusti.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5059Z9808vQQ7wZ1Q92Y08yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling studeras på campus med 50% studietakt från vecka 35, 2022 till vecka 2, 2023. Kursens undervisning består av föreläsningar, övningar, studiebesök och presentationer men innehåller också en hel del självstudier och grupparbete. På följande länk finner du kursplanen med lista på den kurslitteratur du bör införskaffa till kursen.

https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=31511

Kursen ingår som introduktionskurs på två maskintekniska högskoleingenjörsprogram och därför ligger fokus på kommande yrkesroll för studenter som går dessa program.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en inspirerande och lärorik kurs!
Om du har specifika frågor om kursen så får du gärna höra av dig till oss: David Sundström, kursansvarig, david.sundstrom@miun.se och Kajsa Nilsson, lärare, kajsa.nilsson@miun.se.
Välkommen!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet



David Sundström
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-30