Pedagogik GR (A), Utbildningsvetenskaplig kärna I, Grundlärare, Förskoleklass - åk 3, 15 hp | miun.se

Pedagogik GR (A), Utbildningsvetenskaplig kärna I, Grundlärare, Förskoleklass - åk 3, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Pedagogik GR (A), Utbildningsvetenskaplig kärna I, Grundlärare, Förskoleklass - åk 3, 15 hp.

Jag vill som kursansvarig hälsa dig varmt välkommen till den första kursen i Grundlärarprogrammet och avdelningen för Utbildningsvetenskap.

  • Kurskod: PE212G
  • Anmälningskod: T2551
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-11-06

Kursintroduktionen sker vecka 35, måndagen 29 augusti 2021 kl. 10.15, i sal C306, jag ser fram mot att träffa dig då! Vid kursintroduktionen kommer vi gå igenom kursens upplägg och innehåll. De övriga campusförlagda veckorna är 39 och 44. Under vecka 44 startar även nästkommande kurs i Svenska/Matematik

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g77560YvQQ31Z9277Y0ZyQ003774Y68Q0.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

UVK I består av tre teman Att vara student, Skolan i samhället och Praktiken i skolan. Den första veckan kommer ni bland annat få ta del av föreläsningar kring Läroplansteori och Demokrati & Värdegrund. Inför dessa är det bra om ni har läst de inledande delarna i Läroplanen (Lgr 22) om Skolans värdegrund och uppdrag samt Övergripande mål och riktlinjer.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vad gäller litteratur i övrigt är det bra att bekanta er med litteraturen i kursen. Vi rekommenderar att ni har tillgång till antologi av Lundgren, Säljö & Liberg. Vi ger tips om litteratur och inläsning för att underlätta era studier i starten av kursen.

Än en gång varmt välkommen till Mittuniversitetet, Sundsvall i augusti.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSara Dahlqvist
Programansvarig och kursansvarig i PE212G

Sara Dahlqvist

Sidan uppdaterades 2022-06-13