Pedagogik GR (A), Bild som praktiskt estetiskt ämne, 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Pedagogik GR (A), Bild som praktiskt estetiskt ämne, 30 hp.

Vi ser fram emot att träffa er, via zoom och på campus i Sundsvall.

  • Kurskod: PE242G
  • Anmälningskod: T2851
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-01-15

Kursintroduktionen sker via Zoom, måndag den 29/8 kl. 13.15.
Länk till zoom kommer att finnas i kursrummet på Moodle.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g77560YvQQ31Z9377Y0ZyQ000724Y65Q0.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Undervisningen sker via zoom samt under några veckor på campus i Sundsvall. Kursen är upplagd i två delmoment.

Delmoment 1 sker mellan v 35 och v 44. Undervisning på universitetet sker v. 36, v .39 samt v. 43, från måndag kl. 13.15 till torsdag kl. 11.45.

Under delmoment 1 ligger fokus ligger på estetiska lärprocesser och utforskande arbetssätt. Under workshops med individuella och gruppuppgifter och övningar provar vi olika tekniker och material i bilder och 3D verk, samtidigt som vi lär oss om bildens byggstenar, material och tekniker. Under delmoment 1 börjar vi även arbetet med att använda bilden för att kommunicera på olika sätt och i tema.

Delmoment 2 sker mellan v. 47 och v 2. Undervisning på campus sker v. 47 från måndag kl. 13.15 till torsdag kl. 11.45, samt v. 51 mellan måndag kl. 10.15 till onsdag kl. 16.45.

I delmoment 2 ingår mediers roll i barn och ungdomskultur, bilduttryck i praktik och teori, bildämnets didaktik samt metoder och material för bildframställning. Vi fortsätter att utforska olika tekniker och material i bilder och 3D verk, samtidigt som vi fördjupar arbetet med att använda bilden för att kommunicera på olika sätt och i tema.

Läs mer om upplägg och innehåll i studiehandledningen, som kommer att publiceras på Moodle innan kursstart.


OBS - LITTERATURLISTA!

I litteraturlistan finns Sisefsky, J, Björling, H, Nordenström, H. (1995) "Om färg: uppfatta, förstå och använda färg". Dessvärre finns den inte längre på förlaget. Det kommer istället att finnas valda delar från boken som PDF på Moodle istället. För den som är intresserad av boken så kan den gå att beställa via Bokbörsen som begagnade bok.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi önskar er en fin sommar!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLisette Boman
Lisette Boman
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-30