Psykologi GR (B), Forskningsmetodik I, 7,5 hp | miun.se

Psykologi GR (B), Forskningsmetodik I, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Psykologi GR (B), Forskningsmetodik I, 7,5 hp.

Vad roligt att du har valt att läsa denna kurs hos oss som avser att ge fördjupade kunskaper om forskningsprocessen. Kursen omfattar kvantitativ metodlära, olika aspekter av mätning och testning, statistik, etik, vetenskaplig kommunikation samt användningen av statistikprogram.

  • Kurskod: PS153G
  • Anmälningskod: P4591
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2022-11-06

Kursen startar den 29/8 och när du registrerat dig på kursen får du tillgång till ditt kursrum via den webbaserade lärplattformen Moodle. Där finns t.ex. studiehandledning, inspelade föreläsningar och information om de examinerande momenten.

Kursinformation

Denna kurs är distansanpassad vilket innebär att du som student själv kan planera och lägga upp dina studier utifrån kursens upplägg och examinerande moment. I kursplanen framgår vilka examinerande moment som ingår och detaljerad information kring dessa får du tillgång till i ditt kursrum i Moodle.

I kursen ingår, inom ramarna för ett av examinationsmomenten, en obligatorisk muntlig presentation. Detta sker via Zoom i mindre grupper under ett redovisningstillfälle på ca 2 timmar antingen 26/10 eller 27/10. Därav behöver du till detta tillfälle säkerställa att du har en god internetuppkoppling och ett väl fungerande headset. Därutöver kommer det att erbjudas frivilliga workshops och frågestunder vilka också hålls via Zoom. Kursen avslutas med en skriftlig salstentamen 3/11, vilken kan skrivas på någon av MIUNs Campusorter, vid godkänt lärcentrum eller Svensk ambassad.

Aktuell kurs samläses med Psykologi GR (B), Fortsättningskurs (delkurs 3), 30 hp.

Då det ibland kan ta tid att få tillgång till kurslitteratur rekommenderas du att beställa den i god tid före kursstart. Se kursplanen för aktuell kurslitteratur.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen varmt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLina Eriksson
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-30