Psykologi GR (B), Klinisk psykologi, 7,5 hp | miun.se

Psykologi GR (B), Klinisk psykologi, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Psykologi GR (B), Klinisk psykologi, 7,5 hp.

I denna kurs lär du dig om klinisk psykologi såsom kategorisering, identifikation och behandling av olika former av psykisk ohälsa. Tillsammans med din studiegrupp kommer du att fördjupa dig inom en vald diagnos, samt diskutera etiska aspekter inom klinisk forskning. I kursen ingår en kombination av vetenskapligt skrivande och att kommunicera kliniska aspekter till allmänheten.

  • Kurskod: PS157G
  • Anmälningskod: P4651
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2023-01-15

Undervisningen sker främst via inspelade föreläsningar, samt två (frivilliga) seminarietillfällen vari du ges möjlighet att ställa frågor och diskutera ämnet med en erfaren psykolog. Examination sker via grupparbete och en enskild digital tentamen.

Är du ny student vid MIUN, läs gärna informationen som finns på denna sida: https://www.miun.se/student/antagen/

Kursinformation

Det är viktigt att du i anslutning till kursstarten loggar in på studentportalen och besöker kursrummet i Moodle. Inled med att läsa studiehandledningen, delta (om möjligt) vid välkomstträffen tisdagen den 8/11, samt att du under kursvecka 1-2 läser kapitel 1-4 i kurslitteraturen samt lyssnar på de tillhörande föreläsningarna.

Under kursvecka 3 öppnas anmäla till önskat tema för examinationsmoment 1 (EM1) vari de som valt samma tema bildar studiegrupp. Grupperna bokar själva in arbetsträffar, vilka kan förläggas till dag- och eller kvällstid. Då studierna i denna kurs (likt i arbetslivet) innebär samarbete med andra studenter är det viktigt att du redan nu planera för grupparbete under november till januari. Vidare information om EM1 ges i kursrummet i anslutning till val av tema. Kursen avslutas med en digital tentamen via Inspera (EM2), som kan skrivas från valfri plats, men under en fast vardag och tid.

Digitala träffar via Zoom (frivilliga):
Tisdag den 8/11kl. 08:00-09:00 - Välkomstträff där vi presenterar kursupplägg och bekantar oss med varandra
Torsdag den 1/12 kl. 12:00-13:30 - Seminarium 1 med legitimerad psykolog som besvarar frågor och presenterar information av relevans för EM1
Torsdag den 5/1 kl. 12:00-13:30 - Seminarium 2 med legitimerad psykolog som ger stöd i slutfasen av EM1 och inför tentamen (EM2)

Examination
Digital tentamen genomförs via Inspera fredagen den 13/1 kl. 09:00-12:00.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Då det ibland kan ta tid att få tillgång till kurslitteraturen rekommenderas du att beställa Barlow, D. H., Durand, W. M., & Hofmann, G.S. (2017). Abnormal Psychology. An integrative approach. CENGAGE Learning Custom Publishing. ISBN: 9781305950443, i god tid före kursstart.

Varmt välkommen till kursen och lycka till med dina studier önskar Lärarlaget.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMichaela Tjernberg
Kursansvarig och Ansvarig för fristående kandidat i psykologi

Sidan uppdaterades 2021-11-01