Statsvetenskap GR (B), 30 hp | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Statsvetenskap GR (B), 30 hp.

Jag heter Sofie Blombäck och har ett övergripande kursansvar för Statsvetenskap B. Kursen består av olika delkurser och ni kommer därför att träffa på flera olika lärare. Det inledande momentet har fokus på teorier om demokrati, demokratins utveckling globalt sett och olika utmaningar som demokratin står inför idag.

  • Kurskod: SK025G
  • Anmälningskod: M7181
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-08-29 - 2023-06-04

Kursen startar den 29 augusti. I samband med att du registrerar dig får du tillgång till Moodle-sidan för första momentet, Demokratins dilemma. Det första momentet pågår v 35-40.

Därefter följer moment om Poltitiskt beteende (v 41-46), Policyanalys (v 47- 2). Under våren blir det metod under första halvan och självständigt arbete den andra halvan.

Kursinformation

I lärplattformen Moodle ligger all information som ni behöver för att följa kursen, och där genomförs de olika examinationerna.

Kursen har ett flexiblet upplägg, där ni tar del av inspelade föreläsningar och annat material i egen takt. De deadlines ni har att förhålla er till är de examinationer som ingår i kursens olika moment. Mer information om dessa kommer i samband med att varje moment startar.

Varje moment har en studieguide och jag rekommenderar att ni inleder med att läsa studieguiden noga. I denna finner ni all information som är nödvändig för att genomföra kursen. Här beskrivs kursens innehåll, lärandemålen samt utförliga instruktioner som rör hur kursen examineras. Mitt råd är att alltid gå till studieguiden när ni stöter på funderingar. Om ni inte hittar svaret där kan ni vända er till läraren för det aktuella momentet.

Om du stöter på tekniska problem, kontakta Helpdesk. Kontaktinformation till dem finns på Miun:s hemsida.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSofie Blombäck
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-30