Sociologi GR (A), Kvalitativ metod, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Kvalitativ metod, 7,5 hp.

I det här välkomstbrevet finner ni relevant information kring kursens upplägg, dess lärandemål och examinationer. Informationen kan dock komma att uppdateras löpande och det är därför viktigt att ni aktivt söker information i kursens plattform på Moodle.

  • Kurskod: SO093G
  • Anmälningskod: M2X51
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2022-12-11

Målet med kursen är att ge grundläggande kunskaper och färdigheter om forskningsprocessens olika delar med inriktning mot kvalitativ analys.När kursen avslutas, ska ni ha visat förmåga att redogöra för användningen av olika kvalitativa metoder samt genomföra en mindre kvalitativ studie, inklusive insamling och analys av kvalitativa data.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Kursen börjar måndag den 7/11, v. 45 och sträcker sig fram till söndagen den 11/12, v. 49. Under kursens första dag ges en introduktionsföreläsning därefter följer föreläsningar och seminarier. Föreläsningsmaterial och andra resurser läggs upp på Moodle under kursens gång. I tillägg till föreläsningarna medverkar alla studenter till varandras lärande genom aktivt deltagande i de obligatoriska seminarier, diskussioner och presentationer som kursen innehåller.
Kursen examineras genom en hemtenta i form av ett PM. PM:et lämnas in under kursens sista vecka. För att få godkänt på kursen förväntas ni även att aktivt ha deltagit i de obligatoriska seminarierna.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag hoppas att ni ska trivas med kursen och att det ska bli en innehållsrik och givande kurs med många bra diskussioner.
Än en gång varmt välkomna!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetEbru Özturk
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-07-01