Turismvetenskap GR (A), Kulturturism, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (A), Kulturturism, 7,5 hp.

Värmt välkomna till Kulturturism! Jag heter Jack Shepherd, forskare inom turismvetenskap och kursansvarig samt lärare på denna kurs på distans. Jag ser fram emot en lärorik och tankfull kurs.

  • Kurskod: TR043G
  • Anmälningskod: L4443
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2023-01-15

Denna kurs genomförs helt på distans med hjälp av undervisnings plattformen Moodle. Det innebär att vi inte kommer att genomföra några fysiska träffar. Trots detta kommer vi att vara i kontakt med varandra kontinuerligt under kursen genom Moodle och via mail. Det är därför viktigt att du kontinuerligt läser din studentmail och besöker din studentsida för att inte missa viktig information.

Kursinformation

Som sagt, kursen gers helt på distans via Moodle plattformen. Alla informationen om hur kursen fungerar och vad uppgifterna innebär är samlat i det här dokumentet - ”studiehandledningen”. På Moodle ska ni hitta alla inspelat föreläsningar, inlämningsfunktion för obligatoriska uppgifter och diskussionsforumen.

Det är bra att veta att kursen ska inkludera föreläsningar och litteratur på engelska. Dessutom är det bra att veta att kursen ges på halvfart, som innebär 20 timmars arbete varje vecka – mer än tillräcklig tid för alla litteratur och uppgifter.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag är superglad att ni har valt den har kursen. Jag ser fram att se hur era tankrar utvecklas under kursen, och att diskutera kulturturism. Gärna kontakter mig via mail med frågor.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJack Shepherd

Sidan uppdaterades 2021-11-01