Turismvetenskap GR (A), Entreprenörskap och företagande inom turism, 7,5 hp | miun.se

Turismvetenskap GR (A), Entreprenörskap och företagande inom turism, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (A), Entreprenörskap och företagande inom turism, 7,5 hp.

Jag heter Anders Nordvall och är kursansvarig.

Kursen syftar till att ge en grundläggande kunskap och förståelse för entreprenörskap och företagande inom turism, samt entreprenörskapets roll och funktion för utveckling av turismföretag och destinationer.

Kul att att du vill vara med!

  • Kurskod: TR053G
  • Anmälningskod: L4931
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-10-03 - 2022-11-06

Kursen startar måndag 3 oktober.

När du registrerar dig för kursen, vilket du kan göra 28 september, får du tillgång till kursens sida på lärplattformen Moodle. Där finner du all detaljerad information om kursens innehåll, uppgifter, examinationer m.m.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X50g96560YvQQ31Z9975Y0ZyQ501796Y67Q7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

I kursplanen (länk ovan) finner du kursen syfte, lärandemål, kurslitteratur m.m. Den litteratur du behöver skaffa till kursstart är "Entreprenörskap – att se och handla på möjligheter" samt "Seminarieboken - Att skriva, presentera och opponera" (om du behöver stöd i att skriva akademiska arbeten med bl.a. referenser till källor). Övriga obligatorisk litteratur dvs. "Kompendium: Entreprenörskap och företagande inom turism" är material som du får genom kursen.

Kursen behandlar centrala perspektiv och inriktningar kopplat till företagande och begreppen entreprenör och entreprenörskap inom turism.

Under de första tre veckorna av kursen sker även litteraturstudier och föreläsningar med fokus på Nilssons bok "Entreprenörskap – att se och handla på möjligheter". Obligatoriska studiebesök/gästföreläsningar kommer också ges med fördjupande praktiska och teoretiska perspektiv.

Under denna period sker även ett seminarium som syftar till att analysera exempel av entreprenörskap inom besöksnäringen. De första veckorna avslutas med en tentamen.

Kursens två sista veckor kretsar kring en gruppuppgift med fokus på att analysera ett turismföretags utveckling och affärsmodell, för att sedan utveckla ett nytt företag som kan konkurrera med företaget som analyserats. Analysen presenteras muntligt vilket också avslutar kursen.

Kursen samläses med studenter som läser motsvarande kurs på distans.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ses på kursen!

/Anders

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnders Nordvall
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-11-01