Turismvetenskap GR (A), Naturturism, 7,5 hp | miun.se

Turismvetenskap GR (A), Naturturism, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (A), Naturturism, 7,5 hp.

Välkommen till Kursen Naturturism. Mitt namn är Axel Eriksson, doktorand i Turismvetenskap hör på Mittuniversitetet. Detta ska bli intressant att få möta er. VI ska parat turism i naturen, ett mycket intressant och väldigt aktuellt ämne. Allt fler tar sig till naturen på semester som bidrar härliga upplevelser, också med flera svårigheter i naturen. Detta tittar vi närmare på under kursen.

  • Kurskod: TR068G
  • Anmälningskod: L4701
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-11-07 - 2023-01-15

Kursen är planerad att hållas från november 2022 till Januari 2023. Det är inga fysiska träffar utan hela kursen är distamns via Moodle, en intranätplattform för kommunikation där material finns tillgängligt. Länkarna och all information du behöver till våra tillfällen finns där. Länken kommer senast 2 dagar före kursstart. Kom ihåg att det inte är några fysiska träffar.

Kursinformation

Kursen är på distans. Vi använder Moodle där du finner all information till kursen och det är där du lämnar in uppgifterna. Vi släpper olika material under kursens gång. Där ser du vad du ska göra och när. Det är också ett forum där du ställer frågor, vilket du också kan diskutera frågor mellan kursmedlemmar. Det är planerat att ha 4 uppgifter i kursen som du ska förbereda. De första är mindre, och senare större uppgiter mot slutet. Mer information kommer vid sidan på Moodle när den öppnar.

Kursen har en obligatorisk litteratur som genomsyrar hela kursen. Du finner de på bibloteket. Invänta också information på Moodle när den öppnar dagarna innan kursens start.
Författare/red: Newsome, David, Moore, Susan & Dowling, Ross
Titel: Natural Area Tourism – Ecology, Impacts and Management
Upplaga: Senaste upplagan
Förlag: Channel View Publications.

Vi har också två referensliteraturer (ej obligatoriska)
Författare/red: Chen, Joseph & Prebensen, Nina (reds.)
Titel: Nature Tourism
Upplaga: Senaste upplagan Förlag: Routledge

Författare/red: Fredman, P., Stenseke, M. & Sandell, K. (reds.)
Titel: Friluftsliv i förändring: studier från svenska upplevelselandskap
Upplaga: Senaste upplagan
Förlag: Carlsson Bokförlag

Du kan se på universitetsbiblioteket. Där kan du söka bland litteratur i databaserna. Du kan också läsa om hur bibliotekets service till studenter fungerar http://www.miun.se/biblioteket . Biblioteket står väl rustat för att stödja dig under kursen. Ovan ser du exempel på vilka tjänster biblioteket erbjuder som t ex att du kan söka och ladda ner vetenskapliga artiklar, göra fjärrlån (material från andra bibliotek) eller söka efter uppsatser. Du är alltid välkommen att kontakta biblioteket via e-post eller telefon.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Det ska bli intressant att få lära känna er, och det ska bli intressant att lyssna och läsa på vad ni har att säga om naturturismen idag.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAxel Eriksson
Doktorand i Turismvetenskap

Sidan uppdaterades 2021-11-01