Historia GR (A), Utbildningshistoria, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Historia GR (A), Utbildningshistoria, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag har glädjen att berätta att du blivit antagen till kursen Utbildningshistoria på Mittuniversitetet. Kursen börjar måndagen den 8 juni och avslutas fredagen den 10 juli. Kursen ges på helfart.

  • Kurskod: HI055G
  • Anmälningskod: M2289
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-06-08 - 2020-07-12

Om du inte avser att läsa kursen ber jag dig redan nu att gå in på antagningen eller på www.miun.se/aterbud och tacka nej till din plats. Då vi kan ge din plats till en annan student. Kursen är nämligen populär, och inte alla som sökt har tyvärr kunnat antas.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Kursen är en nätkurs (IT-distans) och innehåller således inga fysiska träffar. I stället kommer Lärplattformen Moodle vara vår mötesplats, där studiehandledning, uppgifter och annan viktig information kommer finnas tillgänglig. På Moodle kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till läraren och delta i diskussionsforum. För att du ska komma åt kursen i Moodle behöver du först registrera dig på kursen i Studentportalen på www.miun.se (det kan du göra först två arbetsdagar innan kursen börjar, vilket är först torsdag vecka 23). Då kommer du inom 1 arbetsdag att få tillgång till kursen. För att komma åt din kurs loggar du alltså in i "Studentportalen" på miun.se. Om du har registrerat dig på kursen kommer den därefter att visas i rutan "Mina kurser" i Lärplattformen Moodle.

För Dig som önskar, och behöver hjälp att komma igång, så kommer läraren att introducera kursen och uppgifterna vid ett par tillfällen under vecka 24 via ett kommunikationsverktyg som heter Zoom. Tiderna och länken till Zoom kommer du att finna i Lärplattformen Moodle.
Vecka 24 kommer att vara en introduktionsvecka. Vecka 25-27 kommer ni varje vecka att ha en uppgift att arbeta med, en s.k. "veckouppgift". Detta innebär att kurslitteraturen kommer att behandlas successivt veckovis. Till dessa skriftliga uppgifter kommer varje vecka ett seminarium (via nätet) att erbjudas, där vi diskuterar veckans frågeställningar tillsammans, och då du som student kan få handledning av läraren "live" till veckans uppgift. Seminarierna fungerar således som lärtillfällen. Den sista veckan avslutas sedan kursen med en avslutande fördjupningsuppgift, utifrån en valbar fördjupning.

Se till att du genast beställer de två obligatoriska böckerna, så att du (helst) har dem tillgängliga direkt vid kursstart. Se kursplanen: https://www.miun.se/utbildning/kurser/sprak-litteratur-historia-och-religion/historia/historia-gr-a-utbildningshistoria-75-hp/kursplan/?kursplanid=21394

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen varmt välkommen till en spännande och mycket populär sommarkurs på Mittuniversitetet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetErik Nydahl
Studierektor