Historia GR (A), Folkhemmet och välfärdsstaten, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Historia GR (A), Folkhemmet och välfärdsstaten, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Den här kursen introducerar grundläggande begrepp och tolkningar av välfärdsstaten. All information som du behöver för att följa kursen finner du på undervisningsplattformen Moodle. Högst upp på sidan finner du allmän information och verktyg, sedan följer instruktioner och uppgifter för en vecka i taget.

  • Kurskod: HI061G
  • Anmälningskod: M2189
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-06-08 - 2020-08-16

Kursen startar måndagen 8e juni så se till att du bekantat dig med Moodle då. De grundläggande böckerna är Lennart Schön, En modern svensk ekonomisk historia, och Klas Åmark, Hundra år av välfärdspolitik. Mer litteratur tillkommer - se Moodle.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Kursen är upplagd i två moment om vardera 7,5 hp. Det första momentet handlar om välfärdsstatens huvuddrag och kronologi, samt de grundläggande begrepp som forskningen använt. Det andra momentet handlar om olika tolkningar och perspektiv på välfärdsstaten. Var den typiskt svensk? Har den gått under? och liknande frågor. Man kan inte läsa bara ett av momenten och få ett separat betyg.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Det skall bli trevligt att zoom-träffas!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSimon Larsson
Simon Larsson