Nationalekonomi GR (A), Offentlig ekonomi, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Nationalekonomi GR (A), Offentlig ekonomi, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som håller i kursen heter Barbro Widerstedt och jag har jobbat som lektor på Mittuniversitetet av och till sedan 2017. Innan dess arbetade jag i femton år i statsförvaltningen, bland annat på myndigheten Tillväxtanalys och vid Regeringskansliet. Jag tycker den offentliga sektorns roll i ekonomin är ett ämne som är viktigt och intressant att studera, och hoppas ni kommer att tycka likadant!

  • Kurskod: NA008G
  • Anmälningskod: L4089
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2020-06-08 - 2020-08-16

Undervisningen sker helt på distans. Två dagar före kursstart kommer du att kunna logga in på kursens sida i lärplattformen Moodle. Kursen inleds den 9 juni kl 15 med ett Zoom-möte (frivilligt). Länken till mötet ges i Moodle.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Kursen är en introduktion till den samhällsekonomiska mikroteorin och dess normativa del, välfärdsteorin. Kursen syftar till att ge insikt om varför vi inom vissa områden i ekonomin behöver offentlig produktion och/eller offentlig styrning av privat verksamhet samt vilka styrmedel som offentliga sektorn har till sitt förfogande.

Kursen har inga fysiska träffar och inga schemalagda moment. Studenterna har i stället konakt via lärplattformen Moodle. Allt undervisningsmaterial, till exempel inspelade föreläsningar, underlag och övningsuppgifter delas via Moodle. Examinationen består av en hemtenta och en inlämningsuppgift (pm).

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag hoppas att vi får några intressanta och lärorika veckor i sommar!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetBarbro Widerstedt
Kursansvarig / Lektor i nationalekonomi